Interior reconeix que la noia va perdre l’ull per l’impacte d’una bala de foam

Els manifestants que van cremar una furgoneta policial es poden enfrontar a una temptativa d'homicidi

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha afirmat que “tot indica” que va ser una bala de foam el que va provocar que una jove perdés un ull en les manifestacions contra l’empresonament de Pablo Hasel, tal com havia avançat el TOT Barcelona fa uns dies. Ha explicat a La2 i Ràdio4 que l’informe està “pràcticament tancat” i que el que falta és la pericial mèdica. Segons l’informe policial, en el moment en que la noia va resultar ferida “s’estaven llençant bales de foam” a la zona on hi era. Ha afegit que si la conclusió és aquesta “és evident que hi hauria responsabilitat patrimonial” i s’activaria el protocol existents perquè la ferida fos “indemnitzada”.

D’altra banda, ha dit que els responsables de cremar una furgoneta de la Guàrdia Urbana es poden enfrontar a una temptativa d’homicidi. Sàmper ha explicat que hi ha 14 detinguts pels aldarulls de dissabte i que un d’ells està “directament relacionat” amb la crema de la furgoneta. Entre aquests hi ha una dona italiana responsable de ruixar amb líquid inflamable. Ha insistit que si la furgoneta hagués explotat es podria haver produït una mort i, per tant, el que hi ha hagut és un homicidi en grau de temptativa. Ha afegit però que és tasca de la fiscalia determinar-ho.

“Fracàs social”

El conseller ha valorat que la situació no és un fracàs del sistema d’ordre públic sinó que el que hi ha és un “fracàs social”. Ha afegit que cal treballar per donar una resposta política a la generació de joves que veu poques perspectives de futur. Ha lamentat que la majoria es manifesten pacíficament però que hi ha uns “300-400” que són “molt violent”. En aquest sentit, ha afirmat que el grau de violència “és molt elevat”. Ha demanat també però que la gent pacífica “que no tirava ni una pedra”, no ajudi els violents. Ho ha dit ja que ha assegurat que dissabte passat es va veure gent que no estava fent actes violents però sí fent barricades perquè la policia anés més lenta.

Sàmper ha explicat que encara no s’ha decidit si la Generalitat es personarà com a acusació pels darrers aldarulls però ha suposat que sí ho farà: “Probablement sí”. Ha afirmat que la violència “no es pot emmarcar en una cosa normal i justificable” i ha demanat “no confondre” amb situacions com les de la sentència de l’1-o, “on es podria arribar a entendre que era un poble que surt enfadat per una repressió inaudita”. Ha afirmat que el que està passant ara és diferent i és “violència gratuïtat”.

Comentaris

  Manel 01/03/2021 11:49 am
  Això que diu el Conseller de treballar per ajudar el jovent a trobar casa i feina, també ho diria si haguès sigut una manifestació pacifica com les de l´ANC? Ja sabem tots la resposta.
  Defensarse de la violencia, amb violencia, es la nostra obligació 01/03/2021 11:53 am
  Ens heu ensenyat, que ser pacific no serveis de res, per tant, respondrem a la violencia policial amb la mateixa proporcionalitat.
   Fora 01/03/2021 12:04 pm
   Entenc q vols q vingui Terra lliure? Terroristes con tu sobren al meu nou pais
   Ets un clown 01/03/2021 12:08 pm
   Segur q no tens ni mitja ostia, au ves amb els papes, q t,han comprat el nou model de iphone, tindras mes cobertura per esquiar a la cerdanya
  fot-li, fot-li, fot-li 01/03/2021 2:41 pm
  Esperem que es querelli per intent d'assassinat.
  TON C. 01/03/2021 4:59 pm
  osti tu qyuna rapidessa els d´Interior a fer informes. Tothom menys ells ho sabíem que havía pasat. Si totoho feu amb aquesta diligència, que dÉUS ENS AGAFI CONFESATS, EN MANS DE QUI ESTEM?
   FRAN BCN 01/03/2021 6:39 pm
   Mala sort per la noia, llençava ampolles ,es va ajupir quan sonaven.trets i......patam
  Doctor Strangelove 01/03/2021 6:29 pm
  Al tarat que diu que els hi hem ensenyat que ser pacífic no serveix per res. No serveix per res, per a gent com tu que no deu tenir ni estudis ni res, però per a la gent treballadora i amb talent sí que serveix, i jo en veig cada dia de xavals així, i aquest sí que són el futur del nostre país, no com pàries com tu, a qui ells li hauran de pagar una pensió, car no deus servir ni per recollir la brossa! Doc.
  Ciutadà 02/03/2021 12:33 am
  Sabrem qui va disparar el tret o qui el va ordenar?

Nou comentari