Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El jutge de l’operació Volhov investiga la pèrdua d’un ull d’una manifestant pel cas Hasél

Primer informe sobre l’amputació d’un ull a una manifestant durant les protestes a Barcelona arran de l’empresonament de Pablo Hasèl. Sobre la taula del director de la Policia, Pere Ferrer, hi ha un dossier complet realitzat per la mateixa unitat de la Brigada Mòbil dels Mossos on es detalla la relació dels fets d’aquella nit en l’espai on es va registrar l’incident. Un dossier que s’adjuntarà a la informació reservada que porta la Divisió d’Afers Interns dels Mossos. De fet, aquesta és la unitat comissionada pel jutge instructor del cas, el titular del Jutjat d’Instrucció 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, força conegut arran de l’operació Volhov i la seva peculiar investigació sobre la “trama russa del Procés”.

Segons fonts de Mossos i Interior, el primer informe realitzat de manera interna per la policia inclou la localització, horari de l’actuació i el seu cronograma, una descripció de la situació, equips desplegats a la zona del sinistre i la traçabilitat dels projectils de foam així com la identificació dels escopeters de les unitats actuants. Un atestat descriptiu en format d’investigació interna per escatir la situació en què s’hauria registrat l’amputació i l’operativa que duia a terme la policia.

Investigació d’Afers Interns

En paral·lel, la Divisió d’Afers Interns ja va obrir una informació reservada per recollir indicis i proves sobre els fets, un cop es va constatar la pèrdua de l’ull d’un manifestant i la seva possible relació amb l’actuació de la policia. La DAI ha obtingut una quantitat ingent d’imatges i relats per perfilar els motius de l’amputació de l’ull. De tota manera, segons ha pogut saber el TOT Barcelona, les primeres perquisicions apunten que “tot i que no es pot assegurar quin objecte és el causant de les lesions, ara per ara, el foam té molts números”.

L’amputació de l’ull, doncs, és objecte d’una triple investigació: la interna de la mateixa unitat i la de la DAI que es desglossa en dues. En un primer terme, constatar què és el que ha passat i investigar si hi ha alguna responsabilitat disciplinària. Així mateix, aquesta unitat porta la instrucció judicial dirigida pel magistrat Aguirre, que va rebre com a jutge de guàrdia el comunicat de lesions i la denúncia. Ara tota la documentació i atestats es van remetent al jutjat.

Per altra banda, els Mossos d’Esquadra activaran properament el protocol de reparació del dany amb la noia. Un protocol que té el seu origen en el cas d’Ester Quintana. El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha recordat que sempre es fa així i que ja s’ha ofert l’activació del protocol als representants jurídics de la víctima. De fet, dos dies després del sinistre el director general de la Policia ja va avançar aquestes mesures i va afirmar que el departament d’Interior havia contactat amb la víctima i el seu entorn. El protocol s’activarà quan acabi la investigació interna.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ferran a febrer 26, 2021 | 13:45
  Ferran febrer 26, 2021 | 13:45
  A éste habría que mirarle el agujero negro por donde los proctólogos hacen las exploraciones.
 2. Icona del comentari de: GAVANENC a febrer 26, 2021 | 15:37
  GAVANENC febrer 26, 2021 | 15:37
  Aquest jutge escapç d'inculpar la victima per posar se devant de la bola de foam
 3. Icona del comentari de: Veterà antifranquista. a febrer 26, 2021 | 15:46
  Veterà antifranquista. febrer 26, 2021 | 15:46
  Gavanenc, m'has aixafat el comentari. Encara acabaran empaperant a la lesionada.
 4. Icona del comentari de: ALF a febrer 26, 2021 | 15:51
  ALF febrer 26, 2021 | 15:51
  La noia ha vegut oli
 5. Icona del comentari de: Tranquils a febrer 26, 2021 | 16:12
  Tranquils febrer 26, 2021 | 16:12
  A tots els defensors aris de la patria q escriviu pero aquí, tranquils enpuraran als mossos, pero no us preocupeu mes ara amb la CUP al govern el polis restarán quiets a les comissaries per a q pugueu arrasar i saquejar catalunya al vostre gust, tot tenint cobertura politica indepe, fins i tot des de el govern us deixaran arrasar alguna comissaria mes de mossos com la de vic, i ja es dedicará tv3 i medis digitals com aquet, los bien pagados, en manipular,ho tot per ficar el mon indepe com víctima i espanya con una brutal dictadura colonitzadora a Europa i aixi ajudar una vegada mes als vividors de waterloo
  1
  Icona de dislike al comentari de: Tranquils a febrer 26, 2021 | 16:12 111
  Respon
  • Icona del comentari de: GAVANENC a febrer 26, 2021 | 17:32
   GAVANENC febrer 26, 2021 | 17:32
   Tu ets tonto.... No has entes res. No parlem dels mossos, parlem del jutge dels 10.000 soldats russos... Atontaaaat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa