Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Afers Interns investiga si la noia que ha perdut l’ull va rebre l’impacte d’un projectil dels Mossos

La Divisió d’Afers Interns dels Mossos ha assumit la investigació per determinar si un projectil de foam va amputar l’ull d’una noia en les protestes de dimarts a Barcelona. El mateix comissari portaveu, Joan Carles Molinero, i el director general de la Policia, Pere Ferrer, han anunciat aquest matí que el cos ja hi està treballant. D’entrada, la primera informació de què disposen és de la “traçabilitat” de les llançadores i dels projectils segons el protocol d’actuació. Ara centren si en el punt on va quedar ferida la víctima es va disparar un projectil o no, i el motiu.

A més, Afers Interns ja ha començat a analitzar les imatges de la zona lliurades pels mateixos efectius policials, dels mitjans de comunicació així com de les xarxes socials. “Hem de mantenir la investigació i el debat per separat”, ha insistit Ferrer. Molinero ha subratllat que tot i la traçabilitat dels projectils i les llançadores “no és fàcil ni difícil però cal fer bé la investigació”. De moment, efectius de l’Àrea de Mediació ja ha visitat la víctima i la família.

Extrema violència

Molinero també ha detallat que durant dos dies s’han disparat 420 projectils de foam en les protestes de Barcelona, Lleida i Girona. Una tècnica de dispersió que s’ha utilitzat tenint present l’entorn i el tipus de protesta perquè cada “actuació té la seva pròpia operativitat”. Tant el comissari com el director s’han esgargamellat a qualificar “d’extrema violència” els aldarulls registrats aquests dos dies a la ciutat. Fins i tot, ha parlat “d’oportunistes” que s’afegeixen a la protesta.

En total, ahir a la nit, a Barcelona s’hi van registrar 12 detencions de les 33 de tot Catalunya. Molinero ha avisat que per mantenir l’ordre públic a la prefectura dels Mossos no els tremolarà el pols en demanar ajuda a les Unitats d’Intervenció Policial del Cos Nacional de Policia o als GRS de la Guàrdia Civil, com va passar durant les protestes per la sentència del procés. De fet, ahir ja van reclamar suport per protegir la subdelegació del govern espanyol a Lleida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa