A mossegades i esgarrapades: atac homòfob a la sortida d’una discoteca

Dos joves van colpejar la víctima per robar-li el mòbil mentre li cridaven "maricón"

“Ho tenien tot planejat”. És la conclusió que treu Néstor Cuerda després de patir un atac homòfob la matinada de dissabte a diumenge a la sortida de la sala Safari, una discoteca gai situada al número 141 del carrer Tarragona, al barri d’Hostafrancs, a Sants-Montjuïc. Cuerda, de 30 anys, va sortir de la sala cap a les sis de la matinada, i va decidir marxar a casa quan els seus amics li van dir que seguirien la festa a un altre local. Això, però, el va obligar a tornar sol a casa.

O això pensava, perquè a les escales de la discoteca va conèixer un noi que va iniciar conversa amb ell. “Em va parlar de bon rotllo i em va dir que m’acompanyava al metro d’Hostafrancs”, relata en una conversa telefònica amb el TOT Barcelona. Cuerda notava que el noi “flirtejava” amb ell, i fins i tot li oferia anar a casa amb ell. “Estava cansat i volia anar a dormir”, detalla, així que va rebutjar l’oferta.

Néstor Cuerda va patir una mossegada dels atacants. | Cedida

Néstor Cuerda va patir una mossegada dels atacants. | Cedida

El noi que l’acompanyava al metro no estava sol. Després de fer una trucada, al seu acompanyant se li va afegir un altre jove, que es va unir al flirteig. Van caminar durant uns metres fins arribar a la plaça d’Herenni, a Hostafrancs. Allà, els dos joves li van demanar el número de telèfon per quedar en un altre moment. “Em va semblar una bona idea, així es fan les coses quan coneixes a algú”, diu. Després d’apuntar el número i quan estava a punt de guardar el mòbil, però, els dos joves van canviar de to: “Dona’ns el telèfon”.

“Vaig decidir resistir-me i negar-me a deixar que me’l prenguessin”, recorda Cuerda. Els dos assaltants van començar a apallissar-lo, a cops de puny i puntades de peu. Acompanyaven l’atac d’esgarrapades i, en veure que Cuerda no cedia, li van mossegar la mà amb què subjectava el mòbil. “En aquell moment vaig deixar anar el mòbil”, explica a aquest diari. Els agressors es van emportar el seu Iphone XR, valorat en uns 700 euros. 

Durant l’agressió els dos atacants també el van insultar. “Maricón, fill de puta, cabró…”, lamenta Cuerda. I sentencia: “Va ser homofòbia”.

Consta com a robatori amb violència però no hi ha denúncia

El testimoni de Cuerda confirmaria el caràcter homòfob del robatori, que consta a la policia catalana com a robatori amb violència a falta de denúncia de la víctima, que presentarà pròximament. Els Mossos insten les víctimes de fets com aquests a denunciar per poder començar la investigació. Amb les denúncies els agents obtenen detalls i poden començar a investigar. 

[r:1]

El cas està en mans de l’Observatori contra l’Homofòbia

Després de l’atac la víctima va perdre el coneixement durant uns dos minuts, segons indica. El va despertar un noi que passejava els gossos, que el va veure a terra i el va socórrer. Cuerda, que estava “nerviós”, no va poder trucar als Mossos d’Esquadra així que ho va fer el noi que l’ajudava. Després de diverses trucades, però, Cuerda critica que cap patrulla el va assistir, així que es va dirigir a la comissaria de plaça Espanya per posar denúncia. Abans, i per indicació dels Mossos, va anar al Centre d’Atenció Primària Manso perquè l’atenguessin i per tenir un informe mèdic per denunciar els fets. 

El cas, precisa, ha quedat en mans dels advocats de l’Observatori contra l’Homofòbia. “Estic valorant si afegir l’omissió de socors a la denúncia”, avança l’agredit. Els Mossos, però, aclareixen que van assistir al lloc dels fets en dues ocasions però que no van trobar a l’agredit. 

El que ha quedat d’aquella nit són les ferides que va patitr durant l’atac: esgarrapades, un cop al peu i una mossegada a la mà esquerra, segons consta a l’informe mèdic que es va fer al CAP Manso a què ha tingut accés aquest diari. “Estic amb antibiòtics perquè una mossegada pot comportar malalties”, afegeix.   

Més informació

Nou comentari