Demanen formar els vigilants del metro en coneixements del col·lectiu LGTBI

Des de l'Observatori Contra l'Homofòbia també incideixen en la necessitat d'un protocol per als festivals

El president de l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH), Eugeni Rodríguez, ha anunciat aquesta tarda que està conversant amb l’Ajuntament per reclamar un protocol específic per garantir els drets del col·lectiu LGTBI al metro. En aquest sentit, ha subratllat la necessitat de formar el personal de seguretat que treballa per a TMB perquè conegui “l’especificitat del món LGTBI”, segons ha explicat l’ACN. 

L’anunci arriba pocs dies després que es denunciés públicament els insults i l’agressió que va rebre una parella de dones lesbianes al metro pel simple fet de fer-se petons. I, tan sols uns mesos abans, al gener, un jove va ser brutalment agredit al metro, també, per la seva condició sexual. 

El projecte, però, encara està en una fase inicial que caldrà desenvolupar amb el nou govern municipal. En altres àmbits, com el dels festivals, Eugeni Rodríguez ha recordat que, igualment, calen plans més contundents. “És important que Barcelona tingui clar que això que estem fent aquí sigui un protocol de festes amables que posin l’accent contra l’odi”. Ho ha dit des de la cita musical del Brunch In, celebrat aquesta tarda a Montjuïc. Allà, l’OCH ha instal·lat un punt d’atenció i informació en matèria de feminisme i drets LGTBI. Quan encara no s’havia acabat el festival, havien rebut un total de 308 visites a l’espai d’assessorament, un increment notable respecte a les de l’any passat: 93. 

Sensibilització i agraïments

Del conjunt d’activitats fetes des del punt d’informació en aquesta edició, un 88,6% són tasques de sensibilització als assistents del festival, mentre que un 6,6% es corresponen a l’atenció a les persones que s’apropen a l’estand per agrair la seva tasca i un 4,8% són intervencions. D’aquestes últimes, que van ser un total de 20, la coordinadora del punt d’atenció LGTBI, Francisca Cifuentes, ha informat que no totes estan relacionades amb la violència masclista o l’LGTBI-fòbia, sinó amb baralles, crisis d’ansietat i el consum de drogues, principalment.

Al seu torn, el director del Brunch In, François Jozic, ha celebrat la tasca del punt d’atenció perquè ajuda a difondre els “valors” del festival. Així mateix, la tècnica de Feminismes de la direcció d’atenció i informació a les dones de l’Ajuntament de Barcelona Montserrat Juanpere ha remarcat les accions de prevenció i de detecció que fa el punt d’atenció en el marc del protocol ‘No callem’.

Més informació

Nou comentari