Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament aborda el protocol LGTBI del metro després de l’atac a dues lesbianes

L’Ajuntament de Barcelona i l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) abordaran en una reunió la creació d’un protocol d’actuació per visibilitzar el col·lectiu LGTBI al metro de la ciutat. La trobada serà entre l’OCH i la nova regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, segons ha avançat al TOT Barcelona el president de l’Observatori, Eugeni Rodríguez. 

A la reunió, que se celebrarà demà a les 16:30 hores, es buscarà “copiar” el protocol del metro de Madrid, segons detalla Rodríguez. Així, es plantejarà visibilitzar el col·lectiu mitjançant missatges per megafonia, imatges a les televisions dels vagons i campanyes a les marquesines. A més, els agressors també seran un dels focus d’atenció perquè amb aquests missatges s’advertirà que l’assetjament a una persona LGTBI pot constituir un delicte d’odi. A més, es proposaran formacions als treballadors del metro per saber com afrontar les agressions.

En el document que es treballarà estaran incloses unes pautes sobre com actuar en cas d’agressió al metro, com l’ocorreguda ahir contra dues lesbianes. Una dona va dir “maricona” i “a sobre catalana” a una noia que es feia petons amb la seva nòvia. Li exigia “respecte” i amenaçava amb prendre-li el mòbil si no deixava de gravar-la.

El protocol d’actuació al metro és una reivindicació històrica del col·lectiu, que es va intensificar després que un noi fos agredit al metro de Barcelona al gener.

Taula de treball

L’OCH ha qualificat d’“absolutament intolerable” la “terrible agressió” a les dues lesbianes i ha traslladat suport a les víctimes. “Treballem per fer front de forma contundent a aquestes violències”, ha afirmat en una piulada. 

Això precisament faran demà en la reunió amb l’Ajuntament. Rodríguez també avança a aquest diari que aquesta setmana engegaran converses amb el nou regidor de Drets Civils, Marc Serra, per instar a la creació d’una taula de treball amb Mossos d’Esquadra, Ajuntament i Generalitat per acabar amb el brot d’agressions al col·lectiu LGTBI

“Primera presa de contacte”

Fonts de la regidoria de Mobilitat qualifiquen la trobada com una presa de contacte. Diuen a aquest diari que serà una primera reunió per expressar la posició de cada part i per començar a abordar el protocol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa