Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’hospital HM Delfos atén un miler de malalts de Covid-19
  • CA

Tots els centres hospitalaris de Barcelona estan treballant a tot gas per atendre els pacients de Covid-19 des que va començar l’emergència sanitària pel coronavirus, i això inclou també els centres privats, que reben els pacients de les mútues amb què treballen i també molts d’altres de derivants per la sanitat pública. És el cas de l’hospital HM Delfos, situat al barri de Vallcarca. Renovat i rellançat fa uns mesos pel grup HM Hospitales, el Delfos ha atès ja un miler de malalts de Covid-19, molts dels quals derivats per l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, amb el qual s’estan coordinant. 

Fonts del centre calculen que aquest divendres se superarà ja la barrera dels mil pacients atesos per l’epidèmia, ja que el recompte d’aquest dijous ja arribava a 943. D’aquests, 195 pacients han sigut hospitalitzats: 176 en una planta ordinària i 19 a l’UCI. Un total de 748 pacients s’han atès a urgències. I fins ara s’han donat ja 83 altes i hi ha hagut 40 víctimes mortals.

Per atendre aquest volum de pacients vinculats a la pandèmia, el centre explica que ha calgut reconvertir molts dels serveis mèdics i crear noves àrees d’atenció al pacient, per posar tots aquests serveis a disposició del Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública de Catalunya (SISCAT), concretament de Vall d’Hebron.

Segons el president d’HM Hospitales, el doctor Juan Abarca Cidón, “des de que es van començar a diagnosticar els primers casos i abans de que es decretés l’estat d’alarma, concretament el 10 de març, es va constituir el comitè de crisi amb l’objectiu d’estar el millor preparats possible pel que havia de venir”.

Entre d’altres gestions, el grup HM Hospitales ha hagut de contractar 207 professionals sanitaris –personal d’infermeria, auxiliars i metges– destinats a l’atenció de pacients de Covid-19, 23 dels quals a Barcelona.

Com passa en altres centres, als centres d’HM Hospitales s’han contagiat del coronavirus molts professionals, concretament 288 dels 3.480 destinats a la lluita contra la Covid-19. Un total de 60 d’aquests professionals afectats han sigut a Barcelona. Fins ara, però, cap d’ells ha mort i es van reincorporant a la seva activitat quan tenen l’alta.

Més llits

També ha calgut ampliar el nombre de llits. A Barcelona, HM Hospitales ha creat 19 llits més i 9 llocs d’UCI. En total, Delfos té destinats 168 llits i 20 llocs d’UCI a la Covid-19.

Paral·lelament, segons fonts del centre, es manté l’assistència a d’altres patologies, especialment en serveis en què s’atenen pacients de càncer i amb patologies cròniques, i també els parts i els pacients que requereixen seguir amb els seus tractaments.

Més notícies
L’Hospital HM Delfos estrena un escàner poc invasiu per a nens que necessiten radiografies sovint
Notícia: L’Hospital HM Delfos estrena un escàner poc invasiu per a nens que necessiten radiografies sovint
Comparteix
El centre del grup HM Hospitales a Barcelona és el primer de l'estat espanyol que fa servir l'escàner vertical EOS®
L’hospital HM Delfos obre un servei 24h d’urgències oftalmològiques
Notícia: L’hospital HM Delfos obre un servei 24h d’urgències oftalmològiques
Comparteix
El centre diagnosticarà i solucionarà problemes oculars en un termini curt de temps
Els pacients amb càncer de l’hospital HM Delfos accediran a assajos clínics dels EUA
Notícia: Els pacients amb càncer de l’hospital HM Delfos accediran a assajos clínics dels EUA
Comparteix
El grup HM Hospitales renova el conveni amb The Start Center i l'amplia al centre de Barcelona
Ampliació de capital a l’hospital HM Delfos per continuar l’expansió
Notícia: Ampliació de capital a l’hospital HM Delfos per continuar l’expansió
Comparteix
El grup HM Hospitales ja va adquirir la clínica Sant Jordi i ara vol afegir més centres a la seva xarxa a Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa