Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Gairebé 400 desallotjats a Barcelona en un dia per infraccions sanitàries
  • CA

La Guàrdia Urbana ha comptabilitzat un total de 516 infraccions per no respectar les mesures contra el coronavirus al llarg d’aquest dissabte a Barcelona. D’aquestes, un total de 394 persones han estat desallotjades per saltar-se les restriccions –35 durant la nit–, han informat fonts de l’Ajuntament de Barcelona a Europa Press aquest diumenge.

A més, 116 persones han estat denunciades per no portar mascareta –65 durant la nit–, i només 6 ho han estat per saltar-se el confinament perimetral.

El toc de queda es consolida

Els Mossos d’Esquadra van constatar aquest dissabte que la restricció de mobilitat nocturna a Barcelona es respecta més ara mateix que els primers 15 dies en què el Govern la va aplicar com a mesura de contenció del coronavirus, segons ha pogut saber Europa Press després d’assistir a un control de compliment del toc de queda aquest divendres a la nit, el primer després que s’hagi decretat la pròrroga del toc de queda quinze dies més, fins al 23 de novembre.

Cada nit, els Mossos es divideixen per patrullar i establir controls policials per coordinar les zones, les entrades i les sortides dels diferents barris i de la mateixa ciutat perquè a partir de divendres a les 6 hores està prohibit desplaçar-se dels municipis fins dilluns a les 6 hores. Els dispositius que estan de servei fan tres controls policials –normalment un a mitjanit i dos més a les 2.30 hores i a les 4 hores–, i tenen una durada d’entre vint minuts i una hora i modifiquen la seva ubicació diàriament.

Durant el dispositiu al qual ha assistit Europa Press, s’ha constatat que moltes persones es desplacen en taxi quan passa l’hora límit a la nit: “La majoria pensen que en taxi no els pararem i justament és on més controlem”, ha explicat un agent.

Durant aquest control, situat a Ronda Sant Pau, han passat 12 vehicles i s’han multat cinc persones: tres d’elles anaven borratxes i sense cap excusa per circular fora de l’horari permès, una altra circulava en un taxi amb un certificat de desplaçament fals i una altra presentava signes d’anar sota els efectes de l’alcohol.

D’altra banda, al carrer Mallorca, s’han multat dues dones; una per anar borratxa i saltar-se el toc de queda, i l’altra per ensenyar un certificat de desplaçament fals i que assegurava que acabava de sortir de la feina, però el paper que ensenyava no estava ni signat ni corresponia el seu nom amb el nom del certificat.

Quan circulaven pel carrer Villarroel, han detingut un altre home després que comencés a córrer en veure el cotxe patrulla; després d’immobilitzar-lo i escorcollar-lo, l’han denunciat per haver-se saltat el toc de queda i per no portar cap document identificatiu. Més tard, al carrer Entença, han denunciat tres dones per provar de fugir i per saltar-se el toc de queda, després que s’amaguessin en un pàrquing durant 15 minuts quan han vist els agents dels Mossos.

Així les coses, la ciutat aquesta nit ha estat buida o amb molt poques persones circulant, malgrat que durant el cap de setmana és quan es registren més incidents, segons els agents. No obstant això, agents dels Mossos han remarcat que abans de la imposició del toc de queda el telèfon d’emergències 112 rebia més trucades cada nit i que ara s’han reduït considerablement.

Més notícies
Beatificació de Joan Roig Diggle a la basílica de la Sagrada Família / Feligresos a la Sagrada Família en la beatificació de Joan Roig Diggle / ACN - Jordi Bataller
Salut investiga un acte amb 600 persones celebrat a la Sagrada Família
Notícia: Salut investiga un acte amb 600 persones celebrat a la Sagrada Família
Comparteix
Salut veu "injustificable" el risc de la cerimònia | Segon xoc en 4 mesos entre Arquebisbat i Govern
Un pacient del Clínic a la Unitat de Vigilància Intensiva Respiratòria / Franciso Àvia - Hospital Clínic
El Barcelonès supera els 100.000 contagis de Covid-19
Notícia: El Barcelonès supera els 100.000 contagis de Covid-19
Comparteix
La segona onada frena però segueix fent pujar el recompte de casos confirmats i víctimes
Un treballador d'ambulàncies espera a la porta d'Urgències de l'hospital Sant Pau, durant l'estat d'alarma pel coronavirus / David Zorrakino - Europa Press
D’urgències a la UCI: l’hospital Sant Pau alerta de l’alta taxa d’ingrés per Covid-19
Notícia: D’urgències a la UCI: l’hospital Sant Pau alerta de l’alta taxa d’ingrés per Covid-19
Comparteix
"No conec cap altra malaltia que generi aquesta taxa d'ingrés", diu la directora d'Urgències
Furgons de la Brimo dels Mossos durant una manifestació a Via Laietana / Jordi Play
Demostració de força del cap dels Mossos per desincentivar les protestes contra les restriccions
Notícia: Demostració de força del cap dels Mossos per desincentivar les protestes contra les restriccions
Comparteix
Sallent mobilitza 18 equips de Brimo i ARRO per una manifestació de tot just cinquanta persones

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa