Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Demostració de força del cap dels Mossos per desincentivar les protestes contra les restriccions
  • CA

Eduard Sallent, comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, no volia cap sorpresa. La imatge de violència en la protesta de divendres passat al centre de Barcelona contra les restriccions per la Covid-19 va encendre les alarmes. El mateix Sallent anunciava aquesta setmana en roda de premsa que per aquest dijous posaria en solfa tota la infanteria dels Mossos per evitar escenes com la de divendres, on la policia semblava superada pels esdeveniments.

A la vista de la pressió mediàtica i de la sorpresa que va suposar la batalla campal d’ara fa una setmana, els Mossos van preparar un dispositiu més que especial per la convocatòria d’aquest dijous a plaça Urquinaona. Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, la policia va mobilitzar fins a 18 equips de la Brigada Mòbil (Brimo), la unitat d’elit d’ordre públic dels Mossos, així com tots els efectius disponibles de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO). Segons ha pogut saber aquest diari, la mobilització no estava comunicada al departament d’Interior.

A més, la policia catalana va mobilitzar tot el servei del Grup d’Obtenció i Assegurança de la Prova per procedir a identificacions així com membres de la Unitat Central d’Informació d’Ordre Públic –els renovats Astor– per tal de no deixar escapar cap dels sospitosos que la policia consideri com a responsables de virtuals aldarulls.

La demostració de força dels Mossos, però, va quedar en evidència davant una errada de valoració de la Comissaria General d’Informació, i la seva àrea d’anàl·lisi i intel·ligència. La protesta tot just va aplegar una cinquantena de persones que, curiosament, enaltien la figura dels policies qualificant-los de “treballadors com nosaltres”. Sallent, però, no volia arriscar. En tot cas, fonts de la policia apunten que la sobredimensió de l’operatiu demostra la “magnitud de la sorpresa” de la protesta de la setmana passada.

Més notícies
Desplegament policial per evitar aldarulls a la manifestació / Jordi Play
VÍDEO | Brimo i premsa tripliquen els manifestants d’Urquinaona
Notícia: VÍDEO | Brimo i premsa tripliquen els manifestants d’Urquinaona
Comparteix
La protesta clama contra el tancament de bars i restaurants amb el crit de "volem treballar"
Carrer Jaume I després de la batalla campal contra les restriccions / DC
VÍDEOS | Batalla campal a pedrades en una protesta amb presència d’extrema dreta
Notícia: VÍDEOS | Batalla campal a pedrades en una protesta amb presència d’extrema dreta
Comparteix
Presència d'ultres d'extrema dreta entre els manifestants | Càrregues policials | Almenys una dona ferida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa