Arran, Colau i “l’autobús de l’amor” del PSC: Barcelona s’omple de manifestacions antifeixistes

Partits i entitats reaccionen a la convocatòria de Vox per aquest dissabte i organitzen concentracions alternatives

La manifestació de Vox, que tindrà lloc aquest dissabte al migdia a l’avinguda Reina Maria Cristina, ha provocat una onada de reaccions i concentracions antifeixistes per contraprogramar al partit ultra. Els CDR i Arran protestaran a plaça Espanya, al costat del lloc escollit per Vox, des de les 10.30, mentre que Ada Colau aposta per una trobada a les 11.30 a Sant Antoni i el PSC es desmarca amb un “autobús de l’amor” que recorrerà els carrers de Barcelona.

Plaça Espanya, que ja va viure moments de tensió durant les protestes contra la visita de Felip VI pel MWC, tornarà a ser el centre d’atenció per la possible coincidència d’antifeixites i manifestants de Vox a la mateixa zona. La trobada del partit ultradretà és davant de les Quatre Columnes de Pug i Cadafalch, a uns centenars de metres de la plaça on es reuniran els CDR i l’organització juvenil Arran.

Vox, que anirà amb l’eslògan “Catalunya per Espanya”, vol protestar contra la decisió de l’Ajuntament de Barcelona de denegar l’ús del Palau Sant Jordi per fer-hi un míting. El partit ultra, que estarà encapçalat per Santiago Abascal, Javier Ortega Smith i Ignasi Garriga, també es manifesta per recuperar “la llibertat a Catalunya”.

Al mateix temps, la contramanifestació de l’alcaldessa de Barcelona, que s’ha desmarcat de la concentració de plaça Espanya, vol ser una “festa” davant l'”akelarre en blanc i negre” que prepara Vox. “Som més els que creiem que l’amor guanya a l’odi“, va dir fa uns dies. Colau ja va alertar que el partit d’extrema dreta –a qui denomina “els rancis” vol provocar per guanyar visibilitat.

Cartell de la contra-contra manifestació de Colau. 27-3-2019 | Youtube: Ada Colau

Cartell de la contra-contra manifestació de Colau | Youtube: Ada Colau

El PSC també participarà pel seu compte i posarà en circulació “l’autobús de l’amor”, que està serigrafiat amb dues parelles homosexuals fent-se un petó i missatges com “antifeixisme”, “feminisme”, “diversitat” i “orgull”. Els socialistes volen anul·lar el discurs de l’odi que escampa Vox amb un autobús que presentarà Jaume Collboni just abans que comencin les manifestacions.

“L’autobús de l’amor” del PSC

 

Més informació

Nou comentari