Talls de trànsit, tensió amb els Mossos i fotos i banderes cremades en la protesta contra Felip VI

La policia ha barrat el pas als manifestants al Mnac, on s'inaugurava el MWC amb un acte presidit pel rei espanyol

La tensió entre els manifestants que protesten per la presència de Felip VI a Barcelona per inaugurar el MWC i els Mossos d’Esquadra ha pujat al cap de dues hores de l’inici de la protesta. Uns i altres han acabat cara a cara i els antiavalots s’han posat el cas i han agafat els escuts. Els han començat a llançar ous i els increpen amb crits de “sense farlopa no sou res”.

Els manifestants també cridaven “ERC i PDECat, la paciència s’ha acabat”. Alguns manifestants han discutit entre ells. Un home ha increpat els joves que llençaven ous als Mossos, cosa que ha provocat la reacció dels encaputxats. “Ves-te’n!”, li cridaven. Un manifestant ha mirat de mediar entre els Mossos i els manifestants encaputxats de primera fila. Un policia l’ha empès perquè estava molt a prop del cordó, cosa que ha provocat un moment de tensió, en què un altre manifestant ha colpejat un agent

 

Després d’aquest episodi algunes manifestants han anat marxant i han tornat cap a la plaça Espanya. I a les 20 hores els CDR han anunciat que la protesta quedava desconvocada, que es posava fi a la concentració i que recomaven als participants tornar en grup a casa “davant el blindatge policial dels Mossos i les múltiples identificacions” que s’havien produït al llag de la tarda.

Centenars de persones s’han concentrat a les cinc de la tarda a l’avinguda Reina Maria Cristina per protestar contra la presència del rei Felip VI a Barcelona i han anat fent talls de trànsit a la plaça Espanya i en un tram de l’avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia, al costat del CaixaForum i al peu de les escales que porten al Mnac, on es fa el sopar d’inauguració. També han cremat fotos del monarca espanyol i almenys una bandera espanyola.

Manifestants cremant una foto de Felip VI / ACN

Manifestants cremant una foto de Felip VI / ACN

Un manifestant crema una bandera espanyola en la protesta contra Felip VI en la inauguració del MWC 2019 / A.L.

Un manifestant crema una bandera espanyola en la protesta contra Felip VI en la inauguració del MWC 2019 / A.L.  

Els Mossos els han barrat el pas perquè no s’acostin al Mnac des del primer moment. Després d’una mitja hora durant la qual tots els concentrats han tallat la plaça Espanya, una part s’hi ha quedat i la resta han començat a caminar Maria Cristina amunt per arribar fins a l’avinguda Rius i Taulet, a prop de les fonts de Montjuïc.

Els manifestants contra la presència de Felip VI en la inauguració del MWC tallen el trànsit de la plaça Espanya / A.L.

Els manifestants contra la presència de Felip VI en la inauguració del MWC tallen el trànsit de la plaça Espanya / A.L.

Més amunt, els Mossos han muntat un cordó policial a l’últim tram de les escales que pugen de Maria Cristina al Mnac per impedir que els concentrats, convocats del CDR, hi puguin arribar. Els concentrats cridaven “borbó, feixista, ets un terrorista” i “fora el borbó” i en altres moments, amb un to humorístic, “volem sopar”, en referència a l’acte que es preparva a la sala Oval del Mnac. També han fet xiulades i cassolades.

 

Més informació

Nou comentari