Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Antifeixistes es concentren davant d’un acte de Vox i els Mossos els identifiquen quan marxen
  • CA

Un nou acte de Vox a Barcelona programat per aquesta tarda ha mobilitzat un fort dispositiu dels antiavalots de la Brigada Mòbil (BRIMO) de Mossos d’Esquadra a la Vall d’Hebron. La trobada del partit d’ultradreta, que ha organitzat una xerrada a l’hotel Alimara de Vall d’Hebron, ha estat resposta amb una concentració contrària de col·lectius antifeixistes. Tanmateix, la presència d’una desena de furgonetes de la BRIMO i el desplegament dels agents han evitat que els manifestants hagin pogut boicotejar l’acte. Els antiavalots s’han repartit els diferents punts d’accés al carrer de Berruguete, on hi ha l’hotel –ahir un grup hi va llançar pintura– i han allunyat les queixes de l’acte. 

La façana de l'hotel on Vox fa un acte tacada per la pintura dels antifeixistes. / D.C.

La façana de l’hotel on Vox fa un acte tacada per la pintura dels antifeixistes. / D.C.

El col·lectiu antifeixista ha llegit un manifest en què han proclamat que “davant l’evidència que el feixisme avança si no se’l combat, seria del tot imprudent i inconscient no actuar-hi en contra per frenar-lo”. 

Identificacions “sense motiu”

Després de la lectura del text, els manifestants s’han dividit en dos grups i han voltat pels diversos accessos a l’hotel, incloent la via que dona a la ronda de Dalt. No hi ha hagut cap incident entre la policia i el grup antifeixista, però s’ha identificat almenys un manifestant mentre marxava caminant en direcció al metro de Mundet. 

Una hora i mitja més tard, quan finalment el grup de protesta desconvocava la trobada definitivament i baixava caminant cap a Horta, els agents de Mossos d’Esquadra han seguit els passos dels antifeixistes durant un passeig d’almenys 15 minuts. Segons explica la candidata a l’alcaldia de la CUP, Anna Saliente, al TOT Barcelona, durant la baixada, la policia ha avançat amb les furgonetes el grup de protesta i els han fet aturar per identificar-los i registrar-los. “Han escorcollat vuit homes i a mi, que era l’única dona, m’han mirat la motxilla”, ha concretat. Així, n’hi ha hagut un total de deu identificacions, entre elles l’alcaldable anticapitalista, que ha estat present durant tota la protesta. 

En una piulada a Twitter, a més, ha explicat la conversa que ha tingut amb els antiavalots en preguntar-los el motiu de les identificacions, ja que no hi ha hagut cap atac ni incident. “M’ho ha dit el meu superior”, li ha contestat un mosso. Finalment, els han explicat que els han identificat “per haver estat a la concentració”, protesta Saliente. 

Vox, a diferència que en altres ocasions, havia promocionat l’acte i fins i tot havia especificat el tema que tractarien. En aquest cas, comunicaven una trobada amb tres ponents en què es presentarien les propostes del partit “en educació, vida i família”. També a diferència d’altres vegades, avui han pogut completar l’acte que tenien previst. 

[r:1]

En altres cites propagandístiques del partit, col·lectius antifeixistes s’havien presentat per boicotejar la presència del partit d’ultradreta i ho havien acabat aconseguint. Ara bé, en tot els casos han acabat apareixent els Mossos d’Esquadra amb un dispositiu d’agents antiavalots i han intentat establir un cordó policial que separés els dos grups. En algun dels episodis, com el de la carpa informativa de Vox a Sant Andreu, la policia catalana va detenir manifestants antifeixistes per delictes d’atemptat contra l’autoritat. 

 

Més notícies
La pressió dels antifeixistes obliga Vox a anul·lar un acte a Barcelona
Notícia: La pressió dels antifeixistes obliga Vox a anul·lar un acte a Barcelona
Comparteix
Membres de la formació ultra han marxat de la zona en dos furgons de la policia
Un detingut i dos identificats en una protesta contra un acte de Vox a Barcelona
Notícia: Un detingut i dos identificats en una protesta contra un acte de Vox a Barcelona
Comparteix
La policia ha dispersat els concentrats i n'ha retingut dos per escorcollar-los, però només se n'ha endut un arrestat | S'han tombat contenidors i un s'ha cremat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa