Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El conseller Puigneró veu irresponsable que el MWC s’aprofiti per a les “reivindicacions”
  • CA

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, lamenta que “cada any tothom aprofiti el Mobile World Congress com a objectiu de les seves reivindicacions”. En una entrevista amb l’ACN dies abans de la inauguració, Puigneró veu com una “certa irresponsabilitat” concentrar protestes laborals per la fira. El conseller confia que el MWC seguirà a Barcelona més enllà del 2023, i està “convençut” que també en cas d’independència, especialment perquè després del “convuls” any passat els organitzadors van continuar optant per la capital catalana. Amb tot, i amb la convocatòria de vagues al metro, a la neteja de l’aeroport o a les oficines de canvi de divises, demana “responsabilitat” i “vetllar perquè tot funcioni bé”.

Puigneró recorda que la fira deixa a la capital catalana 500 milions d’euros en despesa en mobilitat, restauració o oci durant una setmana i genera 13.000 llocs de feina. A més, 77 empreses catalanes, una “xifra rècord”, seran a l’estand de Catalunya de la fira i desenes més en espais paral·lels com el 4FYN, més enllà de les grans companyies del país que poden assumir directament el cost de pagar-se un expositor individual i que també participaran al congrés mòbil. “Tenim una gallina dels ous d’or i hauríem de mirar de cuidar-la”, sosté. “És just que la gent reivindiqui els drets laborals, però l’any té 365 dies i que tothom ho vulgui fer exclusivament durant aquestes dates, al meu entendre, és una certa irresponsabilitat perquè ens hi juguem molt”, assegura el conseller. 

Amb tot, Puigneró diu que els organitzadors del Mobile, la GSMA, estan “tranquils” i “contents”. “Portem molts anys en què cada any passa alguna cosa”, admet el conseller, que remarca que la GSMA “continua apostant per Catalunya” perquè veu “molt més important” l’ecosistema industrial que les “consideracions polítiques o les vagues”. Per això, també insisteix que igual que van fer el 2017, seguiran en cas d’independència. “No en tinc cap mena de dubte, si Catalunya fos un estat independent estic segur que el Mobile continua”, remarca.

“La revolució digital és molt més que Uber”

El conseller de Polítiques Digitals minimitza els efectes de la suspensió de serveis d’Uber i Cabify a Catalunya, i veu el decret que regula els VTC com una “solució pel mentrestant”, temporal, fins arribar a un model plenament digital on “el gran problema dels taxis no serà Uber ni Cabify sinó el vehicle autònom”. 

Puigneró diu que cal “acomodar els canvis perquè passin de forma pausada, però sense aturador” i insisteix que “en cap cas” s’ha fet un decret per prohibir les plataformes digitals a Catalunya. De fet, considera que les companyies “no han marxat”, sinó que per ara han suspès serveis. 

Preguntat sobre si no troba incongruent que els participants al Mobile no puguin utilitzar plataformes mòbil per moure’s per Barcelona durant la fira, Puigneró insisteix que “la revolució digital és molt més que Uber” i no s’ha de “reduir el que significa l’economia digital” a una sola empresa. 

Estratègia 5g de Catalunya

Durant l’entrevista amb l’ACN, el conseller de Polítiques Digitals avança que el Govern aprovarà dimarts vinent l’estratègia 5G de Catalunya, una nova evolució en la telefonia amb una gran vinculació industrial que permetrà treballar cap a l’Internet de les coses, amb iniciatives com “el vehicle autònom, l’ambulància connectada o la salut connectada”. 

En aquest sentit, Puigneró explica a l’ACN que durant el Mobile World Congress el Govern presentarà “una prova pilot d’ambulància connectada” que pot ajudar, en uns anys, a salvar més vides. “Des del moment en què un pacient accedeix a l’ambulància, de forma remota el metge ja pot començar a prendre decisions i no ha d’esperar que arribi a l’hospital”, explica. 

“Aspirem a ser el Silicon Valley del sud d’Europa”, diu el conseller, que afegeix que Catalunya està en una bona posició per assolir-ho. En aquest sentit, assenyala que Catalunya és un bon lloc per invertir, especialment en perspectiva digital, i puntualitza que l’ocupació en el sector TIC “no ha parat de créixer en els darrers 10 anys”. “En els pitjors anys de la crisi estàvem creixent a ritmes del 10% d’ocupació”, defensa. “Quan es diu que fugen empreses de Catalunya, els he de dir que en el sector tecnològic és tot el contrari, fugen cap a Catalunya, perquè tenim un ecosistema interessant de talent, universitats, estabilitat i bones comunicacions”, conclou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa