Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament presumeix de la Superilla amb una lona amb ressò electoralista
  • CA

La Superilla de l’Eixample és una de les reformes en marxa a Barcelona de les que l’alcaldessa Ada Colau presumeix com a prova de l’empremta ecologista que el seu govern vol imprimir. L’Ajuntament està informant els veïns de la remodelació i de l’abast dels treballs durant aquest juliol, abans de l’imminent inici de les obres.

Els treballs per estendre els anomenats eixos verds que tancaran part de quatre carrers a la circulació de vehicles (Consell de Cent, Girona, Rocafort i Borell) arrencaran aquest agost, amb més d’un mes de retard sobre la previsió. De moment, l’Ajuntament ha penjat una gran lona amb què presumeix del canvi en part de la trama de l’Eixample, en què contraposa el trànsit actual amb una recreació de la vegetació i els vials per a vianants que anuncia per a 2023, any de contesa electoral.

“El futur ja és present”, proclama el cartell de propaganda municipal, que ocupa bona part d’una façana en una cantonada de la Rambla Catalunya. La tinent d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha difós la imatge del rètol. La regidora dels comuns ha fet esment a les temperatures sufocants que han disparat el risc d’incendi a Barcelona i arreu del país per reivindicar que desplegar la Superilla al districte més habitat de la ciutat és necessari.

“A Barcelona tenim clar que, davant de l’augment de temperatures, les onades de calor i l’escassedat d’aigua, necessitem una ciutat amb menys asfalt, menys cotxes i sí, molt més verda“, ha proclamat Sanz. La tinent d’alcalde ha subratllat també que la tranaformació hauria de finalitzar cap a principis de 2023, just abans de les eleccions municipals en què Colau es jugarà la reelecció.

Sense suport unànim

En tot cas, la Superilla ha quedat lluny de rebre un suport unànim. De fet, ha sigut un motiu més de discrepàncies entre comuns i socialistes, socis de govern.

A banda, la Sindicatura de Greuges de Barcelona ha acusat el govern municipal d’haver tramitat de forma incorrecta el projecte de la Superilla. El síndic David Bondia considera que l’actuació de l’executiu local no s’ajusta presumptament a dret “pel que fa al tràmit d’informació pública i el principi de bona administració“.

La Sindicatura es va pronunciar després que la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona presentés una queixa, disconforme al jujtar irregular que l’Ajuntament licités les obres de la Superilla quan el projecte encara era en fase de tramitació. A banda, la Fiscalia va obrir una investigació sobre les superilles arran d’una denúncia de la plataforma Salvem Barcelona.

Més notícies
La cruïlla de Consell de Cent i Rocafort, abans i després de la superilla / Ajuntament de Barcelona
Així afectaran la mobilitat les obres de la Superilla de l’Eixample
Notícia: Així afectaran la mobilitat les obres de la Superilla de l’Eixample
Comparteix
Les restriccions de trànsit ja seran vigents durant les obres, que duraran 8 mesos i mig i arrenquen a l’agost
La cruïlla de Consell de Cent i Rocafort, abans i després de la superilla / Ajuntament de Barcelona
Retard en la Superilla de l’Eixample: les obres arrencaran al juliol
Notícia: Retard en la Superilla de l’Eixample: les obres arrencaran al juliol
Comparteix
L'actuació s'iniciarà amb un mes de retard i tindrà un pressupost de 53 milions d'euros
Confluència de la ronda Sant Antoni i el carrer Urgell / Foto: Google Street View
Veïns de l’Eixample proposen fer bidireccional un tram d’Urgell
Notícia: Veïns de l’Eixample proposen fer bidireccional un tram d’Urgell
Comparteix
El col·lectiu Eixample Respira hi veu la clau per tancar al trànsit la ronda Sant Antoni
Palau Montaner, seu de la delegació del govern espanyol AJUNTAMENT DE BARCELONA
Pressió veïnal per traslladar la delegació de l’Estat fora de l’Eixample
Notícia: Pressió veïnal per traslladar la delegació de l’Estat fora de l’Eixample
Comparteix
Les protestes ciutadanes habituals davant del Palau Montaner col·lapsen l’entorn. El veïnat vol una cessió d’ús de l’edifici a l’Ajuntament per allotjar-hi equipaments municipals

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Janet Sanz plega ja ! a juliol 19, 2022 | 23:24
    Janet Sanz plega ja ! juliol 19, 2022 | 23:24
    Si Colau perd les properes eleccions serà en part per gent com la Janet Sanz: aquesta dona viu en el seu món irreal de "Barcelona en colorines". Es prepotent, venedora de fum, parla d'una ciutat que no se la creu ningú. Els seus twiters són infumables. De bona font sé que fins el seu cap de prensa està d'ella fins als c.....s.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa