Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La idea de Colau perquè la Barceloneta pugui dormir: “A la nit, quan sortim d’un bar, parlem fluixet”
  • CA

Els botellons i la gresca al carrer i a les platges en les darreres setmanes abans de restituir-se el toc de queda han desfermat el malestar a barris com la Barceloneta. El veïnat està irritat perquè els sorolls i els crits els han tornat a desvetllar per les nits. En algun cas esporàdic, han baixat al carrer per escridassar joves de festa i fer-los fora. Amb els ànims encesos des de pocs abans de Sant Joan i després de tornar a convocar-se manifestacions com les d’anys anteriors contra l’incivisme, Ada Colau ha explicat a Instagram que ha passejat per la Barceloneta aquesta setmana.

“Hem parlat i, sobretot, hem escoltat veïns i comerciants”, ha assegurat l’alcaldessa en una publicació a la xarxa social aquest divendres, en què fa costat els afectats per les molèsties per les festes nocturnes i diu que es queixen “amb raó”. Encara més, llança una idea perquè els veïns puguin dormir tranquils: “A la nit, quan sortim d’un bar o un restaurant, parlem fluixet, com si la nostra mare, germana o avi, o la mestra dels nostres fills, o la metgessa que ens ha de curar, estiguessin dormint just al pis de dalt”.

Al missatge que acompanya diverses imatges que donen testimoni de la seva visita al barri, Colau escriu que “alguns han fet servir les platges i el barri com un lloc on desfogar-se, embrutant i fent soroll a les nits” després de l’estat d’alarma. “Hem augmentat neteja i seguretat, però no podem anar darrere de cada persona vigilant el seu comportament”, afegeix l’alcaldessa. Plataformes i associacions de veïns de la Barceloneta i barris dels voltants han reclamat mesures més contudents contra els botellons per protegir el descans dels residents. També han exigit que la platja es tanqués fora de l’horari de bany i durant la nit, abans que la Generalitat decretés el nou toc de queda.

Colau es mostra comprensiva amb la necessitat de “recuperar vida social i alegria de viure” després de mesos de restriccions, però contraposa que cal “empatia” i “consciència” per seguir afrontant la pandèmia. “És tan senzill com no fer a l’espai públic el que no faries al pati de casa teva. De fet les places, parcs i platges són la nostra segona casa, la casa compartida, i com a tal l’hem de cuidar”, predica l’alcaldessa.

Més notícies
Gent caminant per Barcelona, en imatge d'arxiu / Jordi Play
La cinquena onada castiga més el centre de Barcelona
Notícia: La cinquena onada castiga més el centre de Barcelona
Comparteix
Un grapat de barris concentra gairebé el 40% dels casos registrats el mes de juliol
Un agent de la Guàrdia Urbana davant de gent concentrada al Born, anit / Laura Fíguls / ACN
El temor als contagis enerva els veïns en una nova nit de ‘botellons’ i desallotjaments
Notícia: El temor als contagis enerva els veïns en una nova nit de ‘botellons’ i desallotjaments
Comparteix
La inquietud per les aglomeracions s'uneix a les molèsties per soroll a carrers al voltant del Fòrum i de la Barceloneta

Comentaris

  1. Icona del comentari de: no hi ha pisques, només ganes de fer mal a juliol 16, 2021 | 19:00
    no hi ha pisques, només ganes de fer mal juliol 16, 2021 | 19:00
    A sota casa meva han posat un corralet/bar, a les nits (i durant el dia també) és un no parar de riures, crits i sorolls de tota mena, què faran per acabar amb l'invent i deixar-nos descansar??
    • Icona del comentari de: Ricard a juliol 17, 2021 | 10:56
      Ricard juliol 17, 2021 | 10:56
      La culpa és de l'ajuntament per donar la llicència. La gent es incívica, i quan es dóna una llicència s'ha de tenir en compte. Terrassa de bar o bar pelat fora!
  2. Icona del comentari de: Rosalia Prats a juliol 16, 2021 | 19:02
    Rosalia Prats juliol 16, 2021 | 19:02
    Madres superiora Kolau, i si plega? Barcelona en un munt de bruticia, i vosté es la culpable. Okupes, quinquis, borratxos estrangers, i la Guardia Urbana inexistent o amagant el desordre absolut. Pobre Barcelona amb aquesta vulgar i poc preparada Kolau, Kaos total
  3. Icona del comentari de: Ricard a juliol 17, 2021 | 10:54
    Ricard juliol 17, 2021 | 10:54
    Per una vegada estic d'acord amb Colau. El responsable de l'incivisme es l'incivic. El responsable de no multar-lo es l'ajuntament. I l'incivisme es social, especialment extès entre els forasters, que avui són aquí i un altre dia no. Però aquí també hi ha MOLTS INCIVICS, començant per alguns dels que rondinen per què no els deixen dormir, quan de dia passegen gossos sense lligar o trepitgen parterres joiosos per exemple.
  4. Icona del comentari de: Senyor Torracollons a juliol 17, 2021 | 11:53
    Senyor Torracollons juliol 17, 2021 | 11:53
    Encara que m'ho torneu a censurar, no em cansaré de dir-ho: m'agrada l'Ada perquè fot el pèl dels ximplets que la voten; si tingués una mica més de "pedigree" la faríem sòcia del Circulo Equestre i tot. A la Bonanova no en tenim de problemes de sorolls, primer perquè els que muntem els negocis sorollosos ho fem als barris dels pencaires i després perquè entre els nostres habitatges (insonoritzats) i el carrer hi tenim un jardí com cal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa