La idea de Colau perquè la Barceloneta pugui dormir: “A la nit, quan sortim d’un bar, parlem fluixet”

L'alcaldessa diu que l'Ajuntament no pot "anar darrere de cada persona vigilant el seu comportament"

Els botellons i la gresca al carrer i a les platges en les darreres setmanes abans de restituir-se el toc de queda han desfermat el malestar a barris com la Barceloneta. El veïnat està irritat perquè els sorolls i els crits els han tornat a desvetllar per les nits. En algun cas esporàdic, han baixat al carrer per escridassar joves de festa i fer-los fora. Amb els ànims encesos des de pocs abans de Sant Joan i després de tornar a convocar-se manifestacions com les d’anys anteriors contra l’incivisme, Ada Colau ha explicat a Instagram que ha passejat per la Barceloneta aquesta setmana.

“Hem parlat i, sobretot, hem escoltat veïns i comerciants”, ha assegurat l’alcaldessa en una publicació a la xarxa social aquest divendres, en què fa costat els afectats per les molèsties per les festes nocturnes i diu que es queixen “amb raó”. Encara més, llança una idea perquè els veïns puguin dormir tranquils: “A la nit, quan sortim d’un bar o un restaurant, parlem fluixet, com si la nostra mare, germana o avi, o la mestra dels nostres fills, o la metgessa que ens ha de curar, estiguessin dormint just al pis de dalt”.

Al missatge que acompanya diverses imatges que donen testimoni de la seva visita al barri, Colau escriu que “alguns han fet servir les platges i el barri com un lloc on desfogar-se, embrutant i fent soroll a les nits” després de l’estat d’alarma. “Hem augmentat neteja i seguretat, però no podem anar darrere de cada persona vigilant el seu comportament”, afegeix l’alcaldessa. Plataformes i associacions de veïns de la Barceloneta i barris dels voltants han reclamat mesures més contudents contra els botellons per protegir el descans dels residents. També han exigit que la platja es tanqués fora de l’horari de bany i durant la nit, abans que la Generalitat decretés el nou toc de queda.

Colau es mostra comprensiva amb la necessitat de “recuperar vida social i alegria de viure” després de mesos de restriccions, però contraposa que cal “empatia” i “consciència” per seguir afrontant la pandèmia. “És tan senzill com no fer a l’espai públic el que no faries al pati de casa teva. De fet les places, parcs i platges són la nostra segona casa, la casa compartida, i com a tal l’hem de cuidar”, predica l’alcaldessa.

Més informació

Comentaris

  no hi ha pisques, només ganes de fer mal 16/07/2021 7:00 pm
  A sota casa meva han posat un corralet/bar, a les nits (i durant el dia també) és un no parar de riures, crits i sorolls de tota mena, què faran per acabar amb l'invent i deixar-nos descansar??
   Ricard 17/07/2021 10:56 am
   La culpa és de l'ajuntament per donar la llicència. La gent es incívica, i quan es dóna una llicència s'ha de tenir en compte. Terrassa de bar o bar pelat fora!
  Rosalia Prats 16/07/2021 7:02 pm
  Madres superiora Kolau, i si plega? Barcelona en un munt de bruticia, i vosté es la culpable. Okupes, quinquis, borratxos estrangers, i la Guardia Urbana inexistent o amagant el desordre absolut. Pobre Barcelona amb aquesta vulgar i poc preparada Kolau, Kaos total
  Ricard 17/07/2021 10:54 am
  Per una vegada estic d'acord amb Colau. El responsable de l'incivisme es l'incivic. El responsable de no multar-lo es l'ajuntament. I l'incivisme es social, especialment extès entre els forasters, que avui són aquí i un altre dia no. Però aquí també hi ha MOLTS INCIVICS, començant per alguns dels que rondinen per què no els deixen dormir, quan de dia passegen gossos sense lligar o trepitgen parterres joiosos per exemple.
  Senyor Torracollons 17/07/2021 11:53 am
  Encara que m'ho torneu a censurar, no em cansaré de dir-ho: m'agrada l'Ada perquè fot el pèl dels ximplets que la voten; si tingués una mica més de "pedigree" la faríem sòcia del Circulo Equestre i tot. A la Bonanova no en tenim de problemes de sorolls, primer perquè els que muntem els negocis sorollosos ho fem als barris dels pencaires i després perquè entre els nostres habitatges (insonoritzats) i el carrer hi tenim un jardí com cal.

Nou comentari