Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La cinquena onada castiga més el centre de Barcelona
  • CA

La cinquena onada de la Covid-19 s’ha escampat per tot Barcelona a una velocitat mai vista fins i ara i ha anat estretament lligada a la relaxació precipitada de les mesures sanitàries i la falta de vacunació dels grups de població més joves, però també per la reobertura de l’oci nocturn i el retorn del turisme. Segons les dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), en les dues últimes setmanes el centre de Barcelona ha estat especialment castigat pel nou rebrot.

La capital catalana ha registrat 23.100 casos positius al juliol, dels quals gairebé el 40% es concentra en un grapat de barris situats a les zones més turístiques o amb més activitat lúdica com poden ser el Raval, bona part de l’Eixample o la Vila de Gràcia. En tots els casos, la incidència del virus és molt superior, ja que al centre s’han registrat 1.652 casos per cada 100.000 habitants, mentre que a la resta de la ciutat baixa fins a 1.266.

Barris amb més casos de Covid-19 el mes de juliol / ASPB

En termes absoluts, la Nova Esquerra de l’Eixample (899), el Raval (798), la Sagrada Família (797), l’Antiga Esquerra de l’Eixample (782) i la Vila de Gràcia (778) són els barris que més positius han detectat aquest mes. En canvi, són Sant Pere, Santa Caterina i la Riberta –amb una taxa de 2.470 casos per cada 100.000 habitants– i la Barceloneta –amb 2.118– els que proporcionalment s’han vist més afectats per la nova onada.

Barris amb més incidència de casos per cada 100.000 habitants / ASPB

Pel que fa als indicadors epidemiològics, sembla que la cinquena onada podria haver assolit el seu pic i es comencen a detectar certes millores. El risc de rebrot ha caigut més de 500 punts en una setmana –tot i que encara està disparat– i la velocitat de contagi (Rt) ha baixat fins a l’1,28 després de diversos dies per sobre de 3. En els últims set dies amb dades consolidades s’han registrat 14.000 casos a Barcelona, un 40% més que la setmana anterior, però la taxa de positivitat es manté molt elevada i supera el 23%, la qual cosa vol dir que el nombre de proves PCR i testos d’antígens que es fan és insuficient per detectar tots els casos que hi ha a la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa