Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El temor als contagis enerva els veïns en una nova nit de ‘botellons’ i desallotjaments
  • CA

“Estem molt preocupats pels contagis. Això és pitjor que les escombraries i els botellons“, diu una veïna de Diagonal Mar, on les queixes han tornat a despuntar aquest cap de setmana amb el festival Cruïlla, el primer que s’organitza després d’un any sense concerts al Fòrum. A la Barceloneta, malgrat el dispositiu anunciat per l’Ajuntament, s’han repetit les aglomeracions i els botellons que desvetllen el veïnat. “No s’ha pogut dormir de cap manera. És horrorós i increïble que puguem atreure aquesta gent que no sap de convivència”, lamenta el videpresident de l’Associació de Veïns de la Barceloneta, Manel Martínez, que menciona una inquietud més, que les multituds siguin focus d’extensió de la cinquena onada: “Hem estat un dels barris amb menys contagis de tota la pandèmia a Barcelona però ara resulta que s’estan disparant”.

Centenars de persones, moltes turistes, s’han concentrat aquesta nit de divendres a dissabte als carrers del Born per fer botellón sense mantenir les distàncies i sense mascaretes, informa l’ACN. També hi ha hagut grups, alguns nombrosos, que s’han aplegat per beure a les platges tot i que de forma més espaiada. Ha estat la primera nit amb l’oci nocturn a l’interior tancat de nou, una mesura adoptada pel Govern aquesta setmana davant de l’increment desbocat de contagis de la covid-19 a Catalunya, sobretot entre les persones de 15 a 29 anys. La Guàrdia Urbana de Barcelona ha desallotjat el passeig del Born cap a dos quarts de dues de la matinada. L’Ajuntament no aporta dades de quantes persones han estat dispersades.

La preocupació pel gran repunt d’infeccions de Covid-19 se suma a la irritació als barris que, amb el relaxament de les mesures per aturar el coronavirus, suporten de nou el desori de la festa al carrer. El moviment veïnal del Fòrum no comparteix que el Cruïlla no s’hagi desconvocat en plena escalada de casos, per molts cribatges massius que practiqui fins al tancament del festival aquesta nit. Membres del teixit associatiu mostren imatges d’una munió d’espectadors fent temps asseguts i acumulant-se a les voreres de les immediacions del Fòrum aquests divendres a mitja tarda, malgrat les recomanacions de respectar les distàncies de seguretat per aturar la propagació de la malaltia. “Barcelona és diferent. En aquesta ciutat tot és permès. És possible que el món conegui una nova variant de la Covid”, diu Enric Navarro, de la plataforma Airenet.

Veïns de la Barceloneta van tornar a manifestar-se i tallar carrers aquest divendres a la tarda, en previsió d’una nova nit en què ha resultat de nou difícil dormir als carrers on transiten gent amb ganes de festa. “A les cinc del matí al Moll del Pescador teníem gent cridant i ficant-se arreu. Suposo que ara estaran dormint, cosa que a nosaltres no ens han deixat. Hauríem d’anar en fanfàrria a sota dels pisos on siguin per recordar-los que a nosaltres no ens deixen i que hi ha gent que s’ha de llevar d’hora per anar a treballar”, diu Martínez.

El directiu de l’associació veïnal de la Barceloneta afegeix que el problema no és que l’oci nocturn hagi tornar a tancar per les noves restriccions sanitàries: “Si algú es pensava innocentment que era una vàlvula d’escapament, s’enganyava. Primer van al local i, quan tanquen i com és tan fàcil aconseguir beguda i droga al carrer, es concentren on hi ha gent i gresca. Algú hauria de pagar per les destrosses que ens causen i també per l’estat d’angoixa, d’ansietat i de falta de descans de moltes famílies. Estem donant una imatge de ciutat descontrolada on tot s’hi val. Així ningú no voldrà venir a fer negoci i fer vacances”.

Martínez, a més, creu que l’Ajuntament fa curt remullant les platges i les paces i reforçant el dispositiu positius per mirar de dissuadir les aglomeracions: “Calen mesures més dràstiques. Els ànims poden saltar en qualsevol moment, hi ha molta gent desesperada. Ahir, un noi que s’aixeca a les cinc per treballar al mar va enfrontar-se amb deu, en estat de nervis per no poder descansar. Si un dia un veí posa la mà a sobre d’un incívic, la cosa s’enredarà”, tem.

Més notícies
Les deixalles d'un 'botellón' al passeig del Born / ACN
Barcelona mullarà les platges i les places per evitar concentracions a la nit
Notícia: Barcelona mullarà les platges i les places per evitar concentracions a la nit
Comparteix
Informadors, policia i serveis de neteja intentaran que es respecti el descans veïnal
Assistents al Cruïlla sense mascareta | A.D.
El Cruïlla, impotent davant dels assistents sense mascareta
Notícia: El Cruïlla, impotent davant dels assistents sense mascareta
Comparteix
El festival no expulsa aquelles persones que no la porten posada

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a juliol 10, 2021 | 13:58
    Doctor Strangelove juliol 10, 2021 | 13:58
    Quan hi havia orinals a les cases de BCN, se'ls hi tirava el que hi havia dins i s'acabava la història! Quins temps aquells. Doc.
  2. Icona del comentari de: FRAN BCN a juliol 10, 2021 | 22:22
    FRAN BCN juliol 10, 2021 | 22:22
    Fart dels joves, semblen immadurs, egoistes i insolidaris. ..

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa