Barcelona mullarà les platges i les places per evitar concentracions a la nit

L’Ajuntament de Barcelona reforçarà el proper cap de setmana el dispositiu policial, de neteja i d’agents cívics per evitar aglomeracions en certes zones de la ciutat durant la nit. Arran de l’increment de casos de Covid-19, sobretot en la població jove, el consistori vol evitar l’incompliment de mesures de seguretat i assegurar el descans dels veïns. Així, s’intentarà que l’entrada i sortida de les platges no es faci per l’interior del barri de la Barceloneta, i que les places no estiguin plenes de gent fins a altes hores de la matinada.

L’Ajuntament recorda que les dades epidemiològiques han empitjorat molt ràpid i demana un últim esforç a la població. La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha recordat que els contagis s’han multiplicat per quatre en una setmana, i per vuit en tres setmanes, i que el nivell de vacunació de la població jove, la més afectada, encara és molt baix. Per això, ha demanat evitar aglomeracions i portar mascareta a l’exterior si no es pot garantir la distància de seguretat.

Igual que per Sant Joan

El regidor de Transició Ecològica, Eloi Badia, i el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, han explicat que es farà un dispositiu policial, de neteja i d’agents cívics que s’acostarà al 30% d’increment del Sant Joan passat. La intenció és que els concentrats a les platges entrin i surtin pel passeig Joan de Borbó i la Vila Olímpica, i no pels carrers estrets del centre de la Barceloneta, cosa que molesta molt els veïns.

Batlle ha dit que en les últimes setmanes s’han vist imatges que “no agraden” de concentracions de persones amb “inobservància general de les normes bàsiques de control sanitari” en altres punts de la ciutat, com el Gòtic, el Raval i el Born, places de Gràcia, l’Eixample, Sants-Montjuïc, zones lúdiques de Sant Martí, Nou Barris i alguns eixos de Sarrià-Sant Gervasi.

Els equips de neteja, després que Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra buidin certes zones, ruixaran el terra i la sorra de la platja perquè no es tornin a omplir de gent. Batlle no es planteja demanar la implantació del toc de queda nocturn, però sí que demana a la població que, com que l’oci nocturn estarà tancat, no vagi gaire lluny de casa seva ni es quedi al carrer fins a altes hores de la matinada. El que no es plantegen tampoc és tancar les platges.

Comentaris

    una colla d'inútils tots aquests Vulgars, a imatge i semblança de la frau Colau Juliol 08, 2021 | 18:19
    i no podrien "mullar" una miqueta també els nostres carrers pixats i cagats, si no ens agafa el COVID ens agafarà la pesta.

Nou comentari