La Generalitat anuncia un pla de xoc per atendre els MENA que dormen el carrer

La DGAIA convoca tots els actors implicats per revisar un per un els casos d'aquests menors

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha anunciat aquest dimarts que el Govern posarà en marxa un pla de xoc per atendre els menors estrangers no acompanyats (MENA) que dormen al carrer. El Homrani ha respost així a preguntes dels periodistes sobre les desenes de nois que dormen a l’església de Santa Anna de Barcelona. Aquestes intencions de la conselleria van ser avançades fa una setmana pel TOT Barcelona.

[r:1]

Les accions es coordinaran amb l’Ajuntament de Barcelona i també amb el departament de Salut per tractar els joves que tenen problemes de salut mental i addiccions. En concret, es vol incrementar les hores dels equips de psiquiatria de carrer del centre Dar Chabab. Alhora, El Homrani ha assegurat que s’ha detectat un augment de joves majors d’edat no tutelats que dormen al carrer.

L’anunci ha coincidit amb la convocatòria de la DGAIA de la gestora de casos on hi participen els Mossos d’Esquadra, l’Ajuntament de Barcelona, el Consorci de Serveis Socials de Barcelona i Salut per revisar un per un els menors joves que es trobin al carrer.

Més informació

Comentaris

    A casa del conseller 09/07/2019 7:34 pm
    Seria lo més apropiat i culturalment equilibrat.
    vila 09/07/2019 6:34 pm
    Arriben a Andalusia, el govern germà andalús ja els te preparats bitllets en bus per a Barcelona, les direccions dels centres on han d'acudir amb els seus telèfons, i 40€ per els bocates del viatge. Per això denomino el Govern andalús de Germà. Us imagineu que fora a l'inrevés???

Nou comentari