Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tanca el centre d’emergència per a MENAs situat a l’Eixample
  • CA

El centre d’emergència per a menors estrangers no acompanyats que hi ha a l’Eixample de Barcelona, anomenat Nur, tanca aquest cap de setmana, segons ha sabut el TOT Barcelona.

Situat en una cantonada de la Nova Esquerra de l’Eixample, els mòduls prefabricats en què està situat pertanyen al departament d’Educació i el terreny és del Consorci d’Educació. La direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) va acceptar la cessió temporal de les instal·lacions a la tardor, per acollir-hi nois que arribaven amb l’onada de l’estiu, però tenia el compromís de buscar un lloc alternatiu abans que s’acabés el curs i deixar lliures els barracons, que el departament d’educació necessita.

Segons fonts de la conselleria d’Afers Socials i Famílies consultades per aquest diari, no marxen per cap problema amb el veïnat. De fet, consideren que el centre Nur ha sigut “un exemple de bona pràctica” pel que fa a la coordinació que hi ha hagut entre institucions –Generalitat, Ajuntament de Barcelona i Consorci d’Educació. Les mateixes fonts asseguren que no hi ha hagut incidents rellevants amb els veïns, tot i que com qualsevol centre de protecció de menors –a diferència dels centres d’internament de justícia juvenil– Nur no és tancat i els joves n’entren i en surten.

El compromís de la DGAIA era estar-s’hi pocs mesos i finalment el període s’ha anat allargant per les dificultats per trobar una ubicació alternativa. De fet, estaven a punt de tancar l’acord amb els amos d’un immoble al març quan es va produir un atac a un centre de MENA de Castelldefels, cosa que va espantar els propietaris, que es van fer enrere. Ara, torna a haver-hi dues possibles noves ubicacions a Barcelona mateix sobre la taula, però les negociacions es porten amb hermetisme. 

De moment, els nois que hi ha a Nur seran redistribuïts en d’altres centres provisionalment o destinats al centre de primera acollida que els correspongui, ja que el de l’Eixample és d’emergència: els joves només s’hi estan unes setmanes, però n’arriben de nous contínuament.

La conselleria defensa que és imprescindible que hi hagi un centre d’emergència per a MENA a Barcelona, ja que la capital de Catalunya és el punt per on entren el 90% d’aquests adolescents, encara que després es distribueixen per tot el territori i a la ciutat no n’hi ha mai més del 20% del total de Catalunya.

Més notícies
La Generalitat obrirà un centre per a MENAs a la Zona Franca
Notícia: La Generalitat obrirà un centre per a MENAs a la Zona Franca
Comparteix
L'espai s'obrirà al juny i servirà per evitar que els menors dormin a les comissaries

Comentaris

  1. Icona del comentari de: gaspar2 a maig 10, 2019 | 19:03
    gaspar2 maig 10, 2019 | 19:03
    Veig molt sovint els nois de origen magrebí al parq de la estació del nort, en ves de estar a una escola, ningú pot fer res?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa