Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El jutge envia a la presó el detingut pels crims dels sensesostre
  • CA

L’home detingut dimarts com a presumpte autor d’almenys tres assassinats de persones sensesostre a Barcelona passarà aquesta nit a la presó, per ordre del jutjat de guàrdia de Rubí. Tot i que els tres casos amb els quals se’l vincula de moment són investigats per jutjats de Barcelona –que van obrir diligències en el moment en què es van produir, el 16 d’abril, el 18 d’abril i el 27 d’abril–, la detenció es va produir a la caravana on vivia el presumpte autor, al barri de les Planes de Sant Cugat del Vallès, que forma part del partit judicial de Rubí. 

Després de passar dues nits al calabós policial del centre de detenció dels Mossos d’Esquadta a Barcelona, a les Corts –mentre la policia completava les diligències inicials, com ara escorcollar amb la presència de l’arrestat la caravana–, el detingut ha sigut posat a disposició judicial avui d’una manera poc habitual, a través de videoconferència des de la comissaria, perquè són les normes per al període de la pandèmia de Coovid-19. Un cop acordada la presó provisional, el jutge de guàrdia de Rubí deixa ara el cas en mans dels jutjats de Barcelona que investigaven les morts.

Mentrestant, la policia continua investigant si l’arrestat, que “actuava amb una violència desmesurada”, té antecedents en algun altre país del món –és brasiler i havia viscut un temps a Portugal–, ja que a l’estat espanyol només li consta una detenció per robatori a Saragossa. Tanmateix, el més important del que queda d’investigació és aclarir si el detingut pot estar implicat també en un assassinat més, el primer dels quatre que hi ha hagut a Barcelona des que va començar el confinament, tots amb persones sense llar com a víctimes i tots al carrer. Va ser el 19 de març, a la porta d’un supermercat, i en aquell cas l’agressor va utilitzar un ganivet que la policia va poder recuperar i que pot ser examinat a fons al laboratori amb proves d’ADN. La Guàrdia Urbana va detenir en aquell moment un altre sensesostre que hi havia a la zona com a sospitós, però el jutjat el va deixar en llibertat provisional per falta de proves concloents.

Més notícies
Cau el sospitós dels assassinats en sèrie de persones sense llar
Notícia: Cau el sospitós dels assassinats en sèrie de persones sense llar
Comparteix
Els Mossos d'Esquadra han atrapat el presumpte homicida aquesta matinada, hores després de l'últim cas
Els Mossos asseguren que l’assassí de persones sense llar actuava “amb violència desmesurada”
Notícia: Els Mossos asseguren que l’assassí de persones sense llar actuava “amb violència desmesurada”
Comparteix
La col·laboració ciutadana ha sigut clau per a la detenció del sospitós, que vivia en una caravana a Sant Cugat
L’última víctima de l’assassí dels sensesostre acabava d’instal·lar-se al portal on el van matar
Notícia: L’última víctima de l’assassí dels sensesostre acabava d’instal·lar-se al portal on el van matar
Comparteix
Tot i que ningú sap el seu nom, tothom el recorda com un home discret que no havia donat cap problema des que s'havia instal·lat a la cruïlla dels carrers Sardenya i Rosselló
Els Mossos van recomanar a sensesostre que no dormissin sols mentre l’assassí era lliure
Notícia: Els Mossos van recomanar a sensesostre que no dormissin sols mentre l’assassí era lliure
Comparteix
Arrels creu que després de la detenció millorarà la relació entre policia i persones sense sostre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa