Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una plaga de rates obliga a tancar els jardins del Palau Robert

Els jardins del Palau Robert fa gairebé dues setmanes que es troben tancats al públic per una plaga de rates. Els responsables de l’espai han informat que aquest romandrà clausurat “fins a nou avís” a l’espera de poder dur a terme les tasques pertinents per acabar amb la sobrepoblació de rosegadors que afecta les instal·lacions.

Segons informa La Vanguardia, els jardins d’aquest emblemàtic palau barceloní van tancar el passat 20 d’octubre després que es detectés la presència de moltes rates a l’espai i des d’aleshores un cartell a les portes d’accés indica la seva clausura per tasques de “manteniment”. Aquest episodi, però, no és un cas aïllat. El recinte ja va haver-se de tancar al públic durant el mes d’agost també per una plaga d’aquests rosegadors, tancament que es va aprofitar per dur a terme tasques de jardineria.

Des de la seva reobertura el passat 1 de setembre, diversos usuaris han denunciat a través de les xarxes socials la presència de rates als jardins del Palau Robert i han reclamat a l’administració una intervenció integral que eviti que es puguin tornar a produir episodis com aquests.

Un problema en augment

Els rosegadors han estat els protagonistes no desitjats aquest passat estiu a Barcelona. Rates mortes a la platja, caus de rates a la plaça de Catalunya, rosegadors a costat de la brossa que s’acumula en alguns contenidors… A hores d’ara, l’Agència de Salut Pública de Barcelona treballa amb xifres del 2016: 259.000 rates, 0,13 per a cada habitant de la ciutat. I un altre convidat, les paneroles, que també van tenir el seu protagonisme en un carrer de Gràcia durant la Festa Major. Però ha estat una situació excepcional, la que hem viscut aquest estiu amb les plagues? “Les regles del joc estan canviant i tot apunta cap a una proliferació progressiva”, adverteixen els experts d’EZSA Sanidad Ambiental, un empresa dedicada al control de plagues.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: BCN BRUTICIA a novembre 03, 2022 | 11:38
    BCN BRUTICIA novembre 03, 2022 | 11:38
    Barcelona capital mundial de les rates i la brutícia arreu.
  2. Icona del comentari de: Angelblau a novembre 03, 2022 | 19:58
    Angelblau novembre 03, 2022 | 19:58
    Fora COLAU

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa