Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Irritació al Raval per les deixalles amuntegades al carrer: “És cada dia”

Les xarxes socials han tornat a servir per fer visible allò que no funciona prou bé a Barcelona. Els veïns del carrer dels Salvador el toca el rebre sovint. Si fa un temps era pel tràfic de droga descarat al seu carrer -fins i tot en ple confinament-, darrerament són les dificultats per transitar pel carrer, ocupat en diferents moments del dia per vehicles de transport que descarreguen mercaderies pels comerços pròxims, tot i que no està permès fer-ho allà. El resultat és que transitar pel carrer es converteix en una cursa d’obstacles en què, fins i tot, els veïns han topat amb dificultats per entrar o sortir de casa, com ells mateixos han deixat mostra a les xarxes socials. Ara, a més, denuncien una altra anomalia: muntanyes de capses i d’embalatges amuntegades al carrer.

El compte a Twitter dels veïns del carrer dels Salvador -molt crític amb els maldecaps a la zona- ha publicat aquests dies una imatge que acredita la queixa: s’hi veu un munt de capses buides per emmagatzemar aliments llençats enmig del carrer, en un tram de vorera on no es veu cap contenidor de residus. El perfil ironitza definint-lo com “la nova falla de la plaça del Pedró”, on està presa la instantània, que dona peu a fer palès la irritació del veïnat i la crítica que adrecen al consistori i al districte de Ciutat Vella.

“La deixadesa de l’Ajuntament i de Jordi Rabassa consoliden un comerç de verduleries insalubres que tanquen el comerç local, ocupen els carrers, embruten i expulsen les veïnes del barri. Os és el pla d’usos de Ciutat Vella? I els inspectors?”, es pregunta un missatge al compte dels veïns de Salvador. Un veí del carrer explica al TOT Barcelona que l’abocament de brossa que prova la fotografia no és un cas aïllat. “És cada dia. I no només per la nit. El divendres n’hi havia més d’un en la plaça del Pedró”, assegura.

La difusió de la imatge a través de les xarxes socials i la cadena de queixes que va originar van dur a pronunciar-se al regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, amb un comentari també a Twitter. El membre dels comuns manifesta que “és inadmissible una actitud així d’alguns comerciants, i veïns, que no cuiden el barri”, diu Rabassa. Amb la seva resposta, el regidor amplia el radi del problema, atribuint-lo també a alguns residents al Raval.

El regidor destaca que l’Ajuntament ha reforçat el servei de neteja a Ciutat Vella en els darrers mesos. “Seguim amb les inspeccions per minimitzar aquestes situacions”, agrega.

En canvi, el perfil dels veïns del carrer dels Salvador respon a Rabassa que l’increment de les tasques de neteja no evita que les deixalles acabin apilant-se. Encara més, preguen “frenar la monopolització al barri de fruiteries i verduleries que embruten, desplacen i expulsen les veïnes i la resta d’activitats comercials”.

Més notícies
Un carrer del Raval / SB

Restricció a la circulació de vehicles al Raval durant nou hores al dia

Notícia: Restricció a la circulació de vehicles al Raval durant nou hores al dia
Comparteix
Es prohibeix el trànsit de 07.00 a 09.00 i de 14.00 a 21.00 hores a partir de l'1 de gener als vehicles que no siguin de veïns o que no estiguin autoritzats
Notícia: Restricció a la circulació de vehicles al Raval durant nou hores al dia - Mobile
La Guàrdia Urbana ha fet set entrades a l'Eixample en una operació antidroga / GUB

VÍDEO | Desmantellada una xarxa de distribució de drogues a l’Eixample

Notícia: VÍDEO | Desmantellada una xarxa de distribució de drogues a l’Eixample
Comparteix
La Guàrdia Urbana ha detingut cinc persones i ha desactivat quatre pisos des d’on es veia la droga
Notícia: VÍDEO | Desmantellada una xarxa de distribució de drogues a l’Eixample - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Tano a desembre 19, 2021 | 20:32
  Tano desembre 19, 2021 | 20:32
  I que hi diu la Cola Cao?.
 2. Icona del comentari de: fat boy a desembre 19, 2021 | 21:03
  fat boy desembre 19, 2021 | 21:03
  Punyalades, robatoris, haxix, mosques i merda al carrer, pero si es com viatjar a la Kashba d'Alger sense sortir de casa. De que es queixen?.
 3. Icona del comentari de: bs a desembre 20, 2021 | 08:49
  bs desembre 20, 2021 | 08:49
  fora la truja colaua, fora comunspudents
 4. Icona del comentari de: Daniel LM a desembre 20, 2021 | 09:22
  Daniel LM desembre 20, 2021 | 09:22
  Jo porto 3 anys demanant contenidors de plàstic , vidres i cartró per Sant Agustí i no volem ficar-los per el incivisme. També tots els pipicolaus blaus perden el pitxas i no fan més que embrutar i transmetre pudors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa