Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un camió causa una fuita de gas i irrita un carrer estret del Raval
  • CA

El carrer dels Salvador, al Raval, és una via estreta. Ho és tant que els camions que hi penetren i estacionen per repartir mercaderies als comerços dels voltants barren el pas d’altres vehicles i obstaculitzen l’accés als vianants. Fins i tot, s’arramben tant als blocs d’habitatges que algun cop han dificultat que els veïns puguin entrar o sortir de casa. “A vegades és la una de la matinada i estan descarregant. Han ratllat façanes i han trencat el paviment quan no fa ni un any que es va col·locar. A sobre, tenim fums i sorolls… Hem arribat a veure una ambulància amb la sirena a tota castanya perquè no podia passar i, mentrestant, el conductor seguia descarregant”, es queixa un veí del carrer. Als col·lapses habituals, s’ha sumat un altre episodi aquest divendres al matí, quan un camió que amb prou feines podia maniobrar dins del carrer per descarregar-hi ha rebentat una canonada i ha provocat una fuita de gas.

“El camioner deia que no havia sigut ell. Sort que ens n’hem adonat perquè, si no, què hagués passat si algú encén una cigarreta?”, es pregunta un veí del número 1 del carrer dels Salvador, on els Bombers han tallat el gas per evitar el risc d’explosió. Ara a l’escala sospiten que hauran de passar uns dies sense subministrament i, per tant, sense aigua calenta. “Almenys encara no cal la calefacció, però el gener passat vam estar-nos més de dues setmanes sense gas perquè Endesa va trencar l’escomesa del gas i ens va costar 4.000 euros”, recorda el veí.

Per la seva banda, una portaveu del districte de Ciutat Vella explica al TOT Barcelona que s’ha expedientat per danys el conductor que ha provocat la fuita i serà sancionat. La multa, però, no dissipa la irritació. “És la gota que fa vessar el got. Hauria de saltar una finca pels aires perquè vinguin a arreglar el problema que tenim al carrer?”, interpel·len al veïnat, on es lamenta que els transportistes obstrueixin el carrer amb “total impunitat” i es recrimina inacció a l’Ajuntament per posar-hi remei. “Portem molts anys que els camions rebenten el terra i les façanes, però no s’ha fet res ni hi ha voluntat de fer-ho”, retreuen al Raval.

Davant de les constants queixes al carrer en els últims mesos, l’Ajuntament ha adduït en altres ocasions que preveu que les molèsties es mitiguin quan s’ampliïn les zones de càrrega i descàrrega que el pla de mobilitat de Ciutat Vella preveu. Ara ja existeix una àrea reservada per a transportistes al carrer Comte d’Urgell, a no més de 50 metres del carrer dels Salvador, però una part dels camioners la ignoren. Mesos enrere, el Consistori va afirmar al TOT Barcelona que les possibles solucions es materialitzarien després de l’estiu, però continuen pendents.

“En l’últim consell de barri van tornar a dir que eren en estudi i que les implantarien en pocs temps. Així portem dos anys esperant”, recorden al veïnat, i afegeixen que el districte també va especular amb col·locar obstacles per limitar l’alçada dels vehicles que circulin pel carrer. “Però ha quedat en no res. Allò va ser el 2020 i no ens han tornat a citar a cap reunió amb el regidor Jordi Rabassa des del 30 d’octubre de l’any passat”, asseguren.

Mentre esperen resposta, a la mateixa finca on s’ha interromput el subministre de gas rehabiliten la façana i pensen si haurien de cobrir-la de pedra perquè els vehicles no la malmetin més. “Un camió va passar massa enganxat a l’edifici la setmana passada i vam tenir sort que els operaris que hi treballen van donar cops a la cabina perquè no s’endugués l’estuc de las façana. Posar-hi pedra ens costaria 8.000 euros. És surrealista que hàgim de pagar-los quan l’Ajuntament hauria de vetllar perquè no passi res més. És una impotència absoluta”, conclouen a l’immoble.

Més notícies
La roda de premsa en què s'ha explicat la detenció d'un home per un desnonament de mesos enrere / D.C.
Detingut un home, mesos després, acusat de llançar ous a policies en un desnonament
Notícia: Detingut un home, mesos després, acusat de llançar ous a policies en un desnonament
Comparteix
El Sindicat d'Habitatge del Raval denuncia que el veí arrestat no era al lloc durant els fets i que ha patit "maltractaments" durant la detenció
El mercat de lloguer a Barcelona segueix sent prohibitiu per molta gent / Europa Press
La gimcana de trobar pisos per menys de 700 euros a Barcelona
Notícia: La gimcana de trobar pisos per menys de 700 euros a Barcelona
Comparteix
El nombre de barris amb lloguers ‘assequibles’ ha passat de 38 a 13 en només cinc anys

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa