Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Els camions crispen un carrer estret del Raval: “No deixen sortir de casa”
  • CA

Escena 1. Una furgoneta estaciona en contradirecció a un carrer tan estret del Raval que amb prou feines deixa pas als vianants, que s’han d’estrènyer per colar-se pel forat que queda entre el capó i la paret d’un bloc d’habitatges. Escena 2. Un parell de camions s’arramben a unes façanes del mateix carrer per la nit, barrant el pas a un taxi i dificultant que un veí entri a un portal. Escena 3. Un cotxe fa sonar el clàxon i una ambulància es veu obligada a fer cua perquè uns vehicles de transport obstrueixen la sortida. Imatges similars es repeteixen cada dia al carrer dels Salvador, a prop del mercat de Sant Antoni, on es declaren farts per haver-se convertit en una improvisada zona de càrrega i descàrrega d’alguns comerços dels voltants.

La mitjana al dia és de 16 camions i furgonetes que s’aturen enmig del carrer entre les nou del matí i les 12 de la nit. Als números 1 i 2 els arriben a bloquejar els portals i impedeixen que els veïns puguin sortir de casa. Han de donar cops al camió perquè el conductor se n’enteri i s’hi aparti. També han fet destrosses en algunes façanes i dilluns vam tenir una fuita de gas perquè un camioner va donar un cop a una canonada i va escapar”. El relat de greuges el desgrana el col·lectiu que agrupa els veïns del carrer, que ja ha patit desventures anteriors per culpa dels narcopisos, la venda de droga en ple passatge i a la vista de tothom durant el confinament per la Covid-19 o apagades de llum perllongades que Endesa va trigar a solucionar el passat hivern.

Ara el veïnat torna a donar un crit d’alarma per la crispació creixent perquè alguns transportistes hagin pres per costum taponar el carrer, sobretot per la sortida de Sant Antoni Abat. “Entren en conflicte amb els veïns o altres conductors, perquè demanen pas i els diuen que esperin una mica més mentre acaben de descarregar. Ja hem vist alguna baralla entre conductors i la gresca és contínua, perquè els vehicles es posen a picar el clàxon”, comenten al carrer.

Irrita a més que existeix una zona habilitada de càrrega i descàrrega a prop, al carrer Comte d’Urgell. “És a 50 metres, però en passen olímpicament. I vam aconseguir posar senyalització d’entrada a Sant Antoni Abat l’any passat perquè només fos per a circulació de veïns i serveis, però no la compleix ningú”, es queixa el col·lectiu veïnal, que fa prop de dos anys que demana solucions al districte de Ciutat Vella. “Ens van dir que fins que no hi hagués un pla per a la càrrega i descàrrega al Raval no donarien ordre de sanció, però això va ser al 2019. Necessitem un pla ja”, urgeixen al carrer. Per la seva banda, l’Ajuntament respon que el pla de mobilitat de Ciutat Vella 2018-2024 contempla ampliar les zones de càrrega i descàrrega al districte i que es preveu implantar “a la tornada de l’estiu”.

Més notícies
Les deixalles d'un 'botellón' al passeig del Born / ACN
Detecten 48 punts de ‘botellon’ a Barcelona
Notícia: Detecten 48 punts de ‘botellon’ a Barcelona
Comparteix
La Comissió de Presidència de l'Ajuntament insta el govern municipal a posar-hi remei
Imatge d'arxiu d'un operatiu de Serveis Socials, jutjats i Mossos en un desnonament / Marina Fernández
Els Serveis Socials podran triar quan acompanyar les comitives judicials als desnonaments
Notícia: Els Serveis Socials podran triar quan acompanyar les comitives judicials als desnonaments
Comparteix
A partir d’ara els treballadors podran fer prevaldre el seu criteri tècnic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa