Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Serveis Socials podran triar quan acompanyar les comitives judicials als desnonaments

Canvi de rumb a la política de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Barcelona, que a partir d’ara permetrà que els seus treballadors puguin decidir si acompanyen o no les comitives judicials als desnonaments que es produeixin a la ciutat. Segons ha explicat una treballadora social al programa bàsics de betevé, l’Ajuntament ha notificat el canvi aquest mateix dimarts i després d’anys de reivindicacions.

A partir d’ara, els treballadors socials podran fer valdre el seu “criteri tècnic” a l’hora de decidir si assisteixen als desnonaments o no –fins ara hi havien de ser obligatòriament–. Els professionals valoraran si volen que “les famílies estiguin acompanyades” i, en cas de decidir que no, hauran de fer un informe als jutjats explicant per què no assisteixen al llançament.

Els treballadors socials consideren que la seva presència als desnonaments els posa en “el punt de mira” i projecta la imatge distorsionada que formen part de la comitiva judicial que va a desnonar les famílies. En els últimes mesos els treballadors de Serveis Socials han estat al centre de la polèmica i s’han sentit assenyalats pels moviments prohabitatge.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: La Sole a juny 16, 2021 | 11:28
    La Sole juny 16, 2021 | 11:28
    Mi no entender el lío que s'han metío...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa