Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Serveis Socials del Raval, al límit pels desnonaments al barri
  • CA

Un centenar de treballadors dels Serveis Socials de Barcelona s’han concentrat aquest matí al Raval per protestar contra les agressions i l’intent d’ocupació que van patir la setmana passada, quan un grup d’activistes va intentar accedir al centre que hi ha al carrer del Carme després d’un nou desnonament amb forta presència policial al barri. Durant aquella protesta, un dels manifestants va ser ruixat amb gas pebre per un dels vigilants de seguretat.

Durant la concentració, que ha aplegat treballadors de diversos centres de Serveis Socials de tota la ciutat, els tècnics del Raval han convocat una vaga pel pròxim 27 de maig. Denuncien que en els últims mesos els moviments de defensa de l’habitatge han incrementat la pressió sobre els treballadors socials, que estan desbordats per l’elevat nombre de desnonaments al barri i se senten assenyalats per culpa d’uns protocols confusos que els obliguen a estar presents als llançaments.

Fa temps que els Serveis Socials exigeixen a l’Ajuntament que posi en valor la tasca dels treballadors socials i que canviï el seu rol en els desnonaments que hi ha a la ciutat. “No volem que ens utilitzin per fer fora a la gent de la seva llar”, denunciaven fa tots just un mes representants de CCOO, CGT, Intersindical CSC i UGT. També demanen al consistori “un missatge polític que expliqui a la ciutadania” amb claredat què fan i què no fan els equips municipals perquè no se’ls responsabilitzi de la emergència habitacional que hi ha a Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa