Indignació veïnal pel nou jardí de Nadal “privat” i “de pagament” a Nou Barris

Considera una "irresponsabilitat" ocupar durant mesos el concorregut Turó de la Peira en plena pandèmia

Entitats veïnals dels barris del Turó de la Peira i Can Peguera han denunciat el tancament del Parc del Turó per fer una “activitat lúdica privada” al Nadal. Segons ha assegurat la Federació d’Associacions de Veïns (FAVB), el parc ja està tancat i s’estan fent obres internes per fer-hi un espectacle de llum i so al desembre. Com va explicar el TOT Barcelona, és l’espai escollit pel consistori per acollir un “jardí de Nadal” que dinamitzi la campanya de compres al districte de Nou Barris.

Per a l’organització, aquesta iniciativa és “totalment inacceptable” perquè s’ocupa un espai públic de gran utilització, en barris d’elevada densitat i per promoure una activitat de pagament. Ha afegit que això suposa un “menyspreu absolut” a les necessitats del veïnat. “Fer-ho en plena pandèmia quan, més que mai, necessitem espais oberts és una irresponsabilitat”, ha afirmat.

La FAVB ha criticat que aquesta actuació va en la línia de la privatització de l’espai públic i la “degradació” de la seva funció. Ha afegit que l’activitat que s’hi oferirà té un cost “inassolible” per a bona part del veïnat i s’ha preguntat quin pot ser l’impacte per a la flora i fauna del parc. Per últim, la federació ha lamentat que sigui “una aposta més per la turistificació” de la ciutat i ha exigit una rectificació completa del projecte.

Segons informa la web del Districte, la iniciativa s’anomena Natura Encesa. Nadal al Parc del Turó de la Peira i vol convertir el parc “en un recinte evocatiu de la natura amb un ampli registre d’instal·lacions lumíniques i sonores, generant un recorregut familiar amb clares connotacions nadalenques”. Obriria al públic del 26 de novembre al 10 de gener.

El districte convoca una reunió

Preguntat pel TOT Barcelona, el districte de Nou Barris argumenta que ha celebrat “6 trobades prèvies amb diferents parts del conjunt de les entitats del barri, incloent-hi associacions de veïns, representants i dinamitzadors de l’eix comercial i representants del Camp de Futbol Turó de la Peira”. Assenyala, a més, que ha convocat una altra reunió més àmplia aquest mateix dijous “per explicar les novetats i acabar de tancar les col·laboracions i les accions de retorn social que estan planificades”. En aquest espai el districte té previst oferir al moviment veïnal “una taula de treball setmanal” per “mantenir una comunicació constant” sobre aquest projecte.

Més informació

Comentaris

  Sil 25/10/2020 8:04 pm
  Una tonteria mas de este Ayuntamiento y una vergüenza absoluta por parte de la FAVB, con el objeto de recaudar dinero, una manera "muy creativa" para recuadar dada la situacion que estamos atravesando....Podrian, por ejemplo, limpiar las malezas que campan a sus anchas por todas partes y no dar a la ciudad y al barrio esa sensacion de abandono.
  Pau 21/10/2020 6:34 pm
  A la FAVB i als seus acòlits del Districte, el millor que es pot fer és ni escoltar-los.
   Serafi Bandarra i Grataconys 22/10/2020 12:55 pm
   Les FAVB, sempre han estat al servei dels que els subvencionen.

Nou comentari