Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau anuncia que hi haurà una cavalcada de Reis adaptada a la situació

No ha donat pistes de com serà, però sí del fet que hi haurà una cavalcada de Reis a Barcelona en la qual “ja s’està treballant” el “grau de presencialitat” que hi podrà haver. Així ha respost l’alcaldessa Ada Colau a les preguntes d’El Matí de Catalunya Ràdio després que el govern català es posicionés a favor de mantenir la celebració de l’arribada del Reis d’Orient arreu de Catalunya tot i ser un dels esdeveniments més massius del Nadal. “Li asseguro que els Reis arribaran a Barcelona i arribaran amb vaixell”, ha refermat Colau.

També ha aclarit que caldrà acceptar renúncies per respectar la situació sanitària, però que pretèn tirar-la endavant “d’alguna manera”. Ara bé, “no podrà ser una cavalcada com altres anys”, ha resumit.

A més de mirar el futur, però, Colau també ha fet menció de la situació a Barcelona aquest passat cap de setmana al voltant dels incompliments de les restriccions, especialment pel que fa a botellons. A mi em consta que la Guàrdia Urbana, entre divendres i diumenge, en diferents tipus de reunió han desallotjat unes 1.000 persones”, ha precisat l’alcaldessa. En aquest sentit, ha valorat que “és una xifra important”, però ha subratllat que li agradaria no generalitzar-la perquè llavors sembla que “la immensa majoria de la població que ho està fent bé s’invisibilitza”.

Sobre l’actuació policial, però, ha reconegut també que “un petit porcentatge” de les actuacions han acabat amb persones denunciades que no haurien seguit les indicacions de la policia.

Preguntada per la periodista Laura Rosel pel fet que recentment ha obert la porta a fer un tercer mandat en una entrevista a El País, tot i haver expressat de manera repetira que la seva intenció només era participar-ne a dos, Colau ha insistit a no descartar-ho. “Jo em dec a un projecte de transformació de Barcelona, per fer-la més sostenible, més amable per viure”, ha reivindicat. “Però queden molts anys encara”.

Pel que fa a la nova situació de tancament forçós dels bars i restaurants, la líder de Barcelona en Comú ha reclamat a la Generalitat que prepari més ajudes de compensació al sector. Quan es pren “una mesura tan dràstica d’un dia per a l’altre” el govern català “ha d’assumir-ne també les conseqüències, perquè els ajuntaments no tenim ni pressupost ni competències”, ha ressaltat. Així doncs, ha valorat els 40 milions que el president interí Pere Aragonès va anunciar que destinaria als sectors afectats a tot Catalunya com a “molt insuficients”. Especialment, tenint en compte, que només el govern municipal barceloní, abans que es decretés aquest tancament, ja havia fet “una despesa de més de 15 milions” en impostos perdonats i ajudes a l’hostaleria, ha insistit Colau.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa