Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau deia fa un any que no optaria a un tercer mandat
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha agafat per sorpresa bona part de l’arc polític municipal quan ha assegurat que està disposada a presentar-se a les eleccions per optar a un tercer mandat. “És veritat que em vaig plantejar una temporalitat, però ens ha tocat un temps excepcional”, ha assegurat Colau en una entrevista a El País. Fa poc més d’un any, però, la seva postura era totalment diferent. “No vinc a allargar-me a la política”, va dir en una entrevista a RAC1.

Colau acabava de ser investida alcaldessa amb els vots de Manuel Valls i les negociacions prèvies li havien passat factura. Tanta que es va enfonsar en directe a la ràdio i va reconèixer que s’havia plantejat deixar la política. Per això va dir que no tenia previst tornar a ser cap de llista de BComú. “Segurament serà el meu últim mandat, n’estic pràcticament segura; no he vingut a allargar-me a la política”, va assegurar.

Clàusula salvavides

Els comuns tenen un codi intern que no permet estar en un càrrec més de dos mandats, però hi ha una clàusula especial que permet el tercer si es donen unes condicions especials. En concret, el text diu que els càrrecs electes han de “limitar el seu mandat a dues legislatures consecutives”, tot i que “excepcionalment” es permetrà una tercera “sempre que es doni un procés de discussió i validació ciutadana”.

I sembla que Colau, quan parla de “temps excepcional”, està intentant activar aquest salvavides que li ofereix el codi del seu partit. Els comuns sempre ha defensat que necessitaven un segon mandat per poder recollir els fruits del primer, que van governar en solitari la major part del temps i amb força dificultats per arribar a consensos amb l’oposició. Sense un relleu clar per Colau, els comuns ja tenen un nou horitzó per les pròximes eleccions.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Serafi Bandarra i Grataconys a octubre 19, 2020 | 13:18
    Serafi Bandarra i Grataconys octubre 19, 2020 | 13:18
    Desgraciadament, la seva paraula, no te cap credit, vergonyos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa