Colau obre la porta a un tercer mandat com a alcaldessa

Sosté que ha costat arrencar alguns projectes pel Procés, l'atemptat en La Rambla i la pandèmia

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no descarta tornar-se a presentar a l’alcaldia de la ciutat en les pròximes eleccions per a culminar el seu programa municipal: “És veritat que em vaig plantejar una temporalitat, però ens ha tocat un temps excepcional”, ha explicat en una entrevista a El País. “Teníem una sèrie de projectes que ha costat arrencar perquè hem viscut el Procés, un atemptat a La Rambla i ara la pandèmia”. Per això no descarta un tercer mandat si fos necessari –ha dit– perquè “l’important del compromís és que el programa de transformació de Barcelona cap a una ciutat més sostenible, justa i democràtica i líder en innovació social, es pugui materialitzar”.

Cal recordar que just després de ser investida per segona vegada –en aquell polèmic ple en el qual Manuel Valls li va donar els vots que li faltaven per ser alcaldessa–, Colau va assegurar en una entrevista a El Món a RAC1 que “segurament” seria el seu últim mandat: “No vinc a allargar-me a la política”, va dir llavors. Teòricament els comuns tenen un codi intern que no permet estar en un càrrec més de dos mandats, però hi ha una clàusula especial que permet el tercer “per motius extraordinaris”.

Ajudes a la restauració

Preguntada per les noves restriccions de la Generalitat per a contenir la pandèmia a Catalunya, ha dit: “Estem en emergència sanitària i cal contenir la velocitat de contagi. No entraré a qüestionar, però sí que exigeixo mesures igual de dràstiques de suport a aquest sector, perquè no sigui una víctima”. Ha defensat resoldre discrepàncies “des del treball discret i col·laboratiu”, com sosté que va fer el consistori amb la Generalitat respecte a la gestió de les residències d’ancians durant l’estat d’alarma.

“Estic orgullosa que l’Ajuntament de Barcelona és l’administració pública de tot l’Estat que està fent més política d’habitatge: en quantitat, en pressupost que es destina i en innovació. Ho fem sols, la Generalitat ha abdicat”, ha dit. Colau també ha defensat que la pacificació de carrers a Barcelona per a ampliar la zona per als vianants no és definitiva, sinó que es va adoptar per a aconseguir més espai públic en un moment en què era necessari. “Es quedaran les tanques Jersey de ciment que no agraden a ningú? És evident que no”, ha insistit. “Clar que no m’agraden, no crec que siguin el millor element per a intervenir en l’espai públic. Eren les disponibles i les més segures. En una segona fase es farà més bonic“, ha assegurat.

Comentaris

  Raül 18/10/2020 12:00 pm
  Vaja! Quina casualitat la culpa dels seus incompliments sempre és de tothom menys d'ella mateixa... curiós.
   No gràcies kolau 18/10/2020 10:09 pm
   No cal frau kolau, Barcelona i tots el barcelonins no et volen, no cal que t'hi esforcis, ni has fet res de bo. Fixa't de dir que tenies principis a acceptar els vots del manuel vals. Acceptar els vots dels fins voltors, per mantenir-te a la poltrona, és un gran delicte, com a persona
  Guillem 18/10/2020 12:24 pm
  "Colau obre la porta a un tercer mandat com a alcaldessa" Aquesta senyora està amenaçant els barcelonins ! Les amenaces són un delicte segons el codi penal, especialment si són tan greus com aquesta !
  Ramon 18/10/2020 12:55 pm
  Si realment cada poble té els governants que es mereix, Catalunya en aquests moments amb la Colau i l'Aragonès en els dos càrrecs polítics més importants-, seria un poble de merda. Confiem que la dita no sigui certa. O que la ignomínia sigui conjuntural.
  Busca qui et voti, dona. A veure si en trobes gaires! Ji, Ji. 18/10/2020 1:10 pm
  Serveix per a tot, des de llepar al borbó cada vegada que volta per Catalunya, fins a rostar-nos la cera de les orelles perquè no en té prou amb els impostos. MALAMENTE.
  Xavier Palet 18/10/2020 1:19 pm
  Després dels bombardejos de la guerra civil, és el pitjor que li podria passar a Barcelona.
  Tripartit no, gràcies 18/10/2020 3:11 pm
  El tripartit a la Generalitat i la Colau d'alcaldessa... Això sí que for por ! La Covid, la SIDA i la pesta bubònica juntes són un misto comparat amb això. Ara mateix em poso a buscar informació a la xarxa sobre el dret d'asil polític a Nova Zelanda (cardar el camp a Nova Zelanda perquè pels viatges a Mart ja no hi som a Temps)
   Jaum 19/10/2020 12:19 am
   Un mal son. Prefereixo anar marxant
    Resiliència 19/10/2020 8:27 am
    Defensem Barcelona d'aquesta enemiga! No l'abandonem!
  rd 18/10/2020 4:26 pm
  es una barruda que mana amb els vots de ciudadanos, fàstic d´individua
  Fivaller 18/10/2020 4:28 pm
  No cal que insisteixi senyora, cardi el camp, no s'esforci més, deixi-ho no cal que si torni a presentar que per ser la primera dona alcaldessa que ha tingut la ciutat s'ha ben lluit de cap a peus.
  No gràcies kolau 18/10/2020 5:56 pm
  No cal frau kolau, Barcelona i tots el barcelonins no et volen, no cal que t'hi esforcis, ni has fet res de bo. Fixa't de dir que tenies principis a acceptar els vots del manuel vals. Acceptar els vots dels fins voltors, per mantenir-te a la poltrona, és un gran delicte, com a persona
  Tripartit no, gràcies! 18/10/2020 7:11 pm
  No ens deixem vèncer pel pànic que potser és el que pretén la Colau al amenaçar-nos amb haver de patir-la uns quants anys més. Potser vol provocar una fugida massiva de barcelonins i omplir Barcelona de madrilenys, sabent com sabem tots la misteriosa atracció que sent per tot allò que ve de la capital del "imperio"
   Cansada 19/10/2020 8:30 am
   Fora ocupes Comunes de Barcelona. Ni un vot !!!

Nou comentari