Nou Barris estrenarà un “jardí de Nadal” al Turó de la Peira

El regidor Xavier Marcé detalla que tindrà "efectes lumínics i sonors" i comportarà obres de remodelació

El districte de Nou Barris estrenarà una activitat de Nadal aquest desembre, amb un format i emplaçament inèdits fins ara. Un “jardí de Nadal amb efectes lumínics i sonors” aterrarà al Turó de la Peira per incentivar les compres de kilòmetre zero i atraure barcelonins d’altres barris. El regidor Xavier Marcé, que encapçala Nou Barris des del juny arran de la sortida del govern de Marga Marí-Klose, ha avançat els primers detalls de la instal·lació al plenari del consell de districte que es celebra aquest dijous a la tarda.

Marcé ha assegurat que el nou espai busca posar Nou Barris al mapa dels “atractius de Nadal” de Barcelona i millorar la il·luminació nadalenca a la zona. De retruc, ha dit, “permetrà remodelar una part important del Turó de la Peira”, tot i que no ha donat detalls de la superfície afectada o de les millores que pugui aportar al barri un cop finalitzi la campanya de Nadal. El socialista també ha avançat que l’ajuntament pagarà una campanya publicitària específica per convidar als noubarriencs a consumir al comerç de proximitat i que els mercats acolliran activitats culturals per guanyar públic.

A l’agost el govern municipal va aprovar destinar 9,35 milions d’euros recaptats a través de la taxa turística a potenciar atractius “menys centrals” de la ciutat i afavorir la recuperació econòmica post-pandèmia. Una de les inversions, va anunciar Marcé aleshores, seria un Christmas Garden a Nou Barris. La resta de la recaptació de l’impost, vora dos milions d’euros, s’ha destinat enguany a finançar els agents cívics que vetllen pel compliment de les mesures sanitàries. Una finalitat que res té a veure amb el turisme i que va crear malestar en el sector.

Més informació

Nou comentari