Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona comença a caminar cap al model turístic postpandèmia
  • CA

L’aspecte fantasmagòric del centre de Barcelona després de l’estat d’alarma i en plena pandèmia és una mostra de la dedicació pràcticament exclusiva de la zona al turisme. Els voltants de la Rambla, la Catedral o el Born estan més buits que mai per la falta de visitants, provocada per la Covid-19. És en aquest context que revifa el debat sobre la descentralització del turisme a la capital catalana i la diversificació de les activitats econòmiques als districtes de la ciutat.

La comissió de govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat el que és el primer pas cap al model de turisme postpandèmia. La mesura consta de la inversió de 3,3 milions d’euros provinents de la recaptació de l’Impost d’Estades en Establiments Turístics (IEET) en projectes d’impuls de l’economia del visitant, la posada en valor dels elements d’interès de cada districte i en el turisme responsable i sostenible. El regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, ha incidit en el concepte “economia del visitant” i no del “turista”, ja que inclou els sectors turístics, comercial i cultural.

Fins ara ja s’han invertit 9,34 milions d’euros procedents de l’IEET per impulsar la recuperació econòmica, la sostenibilitat de la capital catalana com a destinació turística, la promoció de nous punts d’interès als districtes “menys centrals” i una mirada “a llarg termini” pel que fa al turisme. Així doncs, Barcelona s’encamina cap a un turisme descentralitzat que oxigeni el centre de la ciutat i que diversifiqui els ingressos a tots els districtes.

Alguns dels elements afavorits amb la inversió, presentada també pel primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, són el Centre d’Interpretació de Montjuïc, l’apropament del riu Besòs a la Verneda o la recuperació del passat fabril de Pere IV.

El paquet d’inversió inclou el suport a estratègies d’estímul del consum, com ara al projecte del Christmas Garden a Nou Barris, o accions per al turisme responsable com el projecte de turisme inclusiu a les Corts. També amplia el suport a diversos esdeveniments que “han de contribuir a la diversificació dels atractius de Barcelona” com a destinació turística, com el Montjuïc Parc Cultura.

Més notícies
Gandules i turistes a la platja de Barcelona en imatge d'arxiu / Jordi Play
L’Ajuntament protesta perquè alguns països “de forma unilateral” frenen el turisme cap a Barcelona
Notícia: L’Ajuntament protesta perquè alguns països “de forma unilateral” frenen el turisme cap a Barcelona
Comparteix
Collboni ha reclamat un criteris clars a la Unió Europea sobre com es decideix la mobilitat entre països
Un estand del saló de turisme de Barcelona B-Travel, en una imatge d'arxiu / Fira de Barcelona
Els hotelers de Barcelona veuen “inexistents” les ajudes del govern Sánchez al sector turístic
Notícia: Els hotelers de Barcelona veuen “inexistents” les ajudes del govern Sánchez al sector turístic
Comparteix
L'associació també demana que s'eviti la circulació de "missatges d'alarma" que tenen "greus afectacions" en el sector

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa