VÍDEO | Identifiquen a la xarxa un grup de multireincidents que ataquen un turista

Els Mossos els han reconegut gràcies a les dades del pla Tremall

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per aclarir què va passar, aparentment ahir a la nit o aquesta matinada, a la zona del Port Olímpic, on un grup de sis joves que la policia té fitxats van atacar un turista. La identificació s’ha pogut fer a partir d’un vídeo dels fets que va gravar un taxista i que ha aparegut a Twitter, difós pel compte del grup Helpers BCN. En les imatges, es veu els nois donant indicacions al turista sobre en quin taxi ha de pujar en una parada i, quan l’home és a dins del vehicle, dos dels joves s’hi abraonen i hi forcegen. Se senten crits de la víctima, però els atacants de seguida es retiren i marxen, i no queda clar què ha passat.

Agents de la policia catalana i la Guàrdia Urbana de Barcelona han identificat els responsables de l’assalt al passeig Marítim, al barri de la Barceloneta (Ciutat Vella). La mitja dotzena de lladres han estat localitzats de matinada, segons informen fonts municipals.

Cas tancat per falta de denúncia

Una de les possibles hipòtesis sobre l’episodi és que es produís un robatori i com a mínim un intent de robatori. El cas, amb tot, no se seguirà investigant perquè la víctima no ha presentat denúncia, segons fonts de la policia local. En casos com aquest la denúncia és essencial per seguir amb la investigació, ja que la víctima coneix detalls crucials per resoldre’ls.

La identificació s’ha fet gràcies a les dades recollides en els darrers mesos pels Mossos dins del pla Tremall contra els robatoris violents, que els ha portat a elaborar una llista de lladres multireincidents –que es va renovant i actualitzant contínuament– i seguir-los els passos per prevenir els assalts i, si es produeixen, trobar-ne els autors. En aquesta llista hi hauria els joves que apareixen al vídeo, que han sigut reconeguts per agents que formen part del dispositiu. Dins d’aquest pla també s’ha elaborat un mapa de 51 cases ocupades per aquest tipus de delinqüents, segons la policia.

Més informació

Nou comentari