Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tretze lladres violents detinguts el cap de setmana a Barcelona
  • CA

Els Mossos de Barcelona continuen amb el seu pla contra els robatoris violents, que consisteix a garantir prou presència policial per tenir informació sobre on, com i quan actuen i també efectius distribuïts de tal manera que puguin reaccionar ràpidament. És el que han batejat com a pla Tremall, i una pota no menys important del dispositiu és publicitar els seus resultats per capgirar la sensació d’inseguretat que s’ha instal·lat a la ciutat en els últims anys i que encara perdura. En aquesta línia, aquest dilluns han comunicat que han detingut 13 persones per 10 assalts. durant el cap de setmana.

Els fets s’han produït en diversos punt de la ciutat, però majoritàriament a Ciutat Vella i Eixample. El cos ha subratllat que les detencions es van poder fer ràpidament perquè víctimes i testimonis en van alertar de seguida, i els agents van poder reaccionar per enxampar els autors dels fets allà mateix o a prop.

En tots els casos les víctimes es van veure assaltades a la via pública, excepte en un cas, en què els autors van sostreure productes d’un supermercat per valor de 10 euros. La majoria dels robatoris, però, tenien com objectiu aconseguir objectes de valor com rellotges, diners o joies i robaven a les víctimes fent estrebades. En dos dels casos van sostreure cadenes d’or, valorades en 1000 euros i 25.000 euros cadascuna,  les quals es van poder recuperar al moment.

Entre tots els detinguts, acumulen un total de 72 antecedents per robatoris i altres fets similars. La meitat d’aquestes detencions prèvies es concentren només amb dos dels detinguts, majors d’edat i de nacionalitat espanyola, ja que un d’ells compta amb 23 antecedents policials i l’ altre 13.

La resolució d’aquests robatoris es deu a l’avís immediat de la víctima en el moment de patir el robatori així com de la informació aportada per ella i per testimonis dels fets, ja que ha permès als efectius de Mossos d’Esquadra que es trobaven a la zona intervenir de forma immediata, detenint els autors dels fets al mateix lloc de l’assalt o bé, en els casos en què els lladres ja havien fugit, buscar-los pels voltants de forma ràpida i efectiva per poder detenir-los.

Més notícies
El local de la plaça Joan Pelegrí. d'Hostafrancs, on hi havia una casa ocupada per delinqüents que es va poder tapiar després d'un incendi provocat per una baralla / S.B.
Les 50 coves d’Alí Babà de Barcelona
Notícia: Les 50 coves d’Alí Babà de Barcelona
Comparteix
Els Mossos alerten que hi ha una cinquantena de cases ocupades on viuen i preparen robatoris delinqüents habituals que també hi guarden el material sostret
Imatge d'arxiu d'un cotxe patrulla de la policia catalana / Mossos d'Esquadra
La distància social dificulta els furts i empeny els lladres a robatoris més violents
Notícia: La distància social dificulta els furts i empeny els lladres a robatoris més violents
Comparteix
Els Mossos tenen controlats 159 lladres multireincidents molt actius a Barcelona

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Serafi Bandarra i Grataconys a agost 13, 2020 | 09:13
    Serafi Bandarra i Grataconys agost 13, 2020 | 09:13
    ¿36 antecedents i estan al carrer? poder que ens ho fem mirar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa