Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els barcelonins que es declaren víctimes d’un delicte continuen per sobre del 30%
  • CA

El percentatge de barcelonins que asseguren haver estat víctimes d’un delicte continua per sobre del 30%, concretament al 30,9%, segons l’última enquesta feta per l’Ajuntament, en què es preguntava als entrevistats pel fets que havien viscut el 2019. Aquest índex de victimització és el segon més alt de la història de l’enquesta, que es va començar a fer el 1983 i que només queda superat pel percentatge del 2018, que va ser de 31,8, només nou dècimes per sobre. Es manté, per tant, una percepció molt similar en els ciutadans.

L’enquesta es va fer entre el 10 de febrer i el 6 de març d’aquest any –just abans del confinament i de la caiguda en picat de la delinqüència, fet que no va influir, per tant, en les respostes– a 4.734 persones d’entre 16 i 64 anys. Els resultats s’han fet públics aquest dimecres, després de la reunió de la Junta Local de Seguretat.

Per al tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, “encara que baixi poc, la tendència és positiva, perquè la situació delinqüencial del 2019 estava desbordada i les preguntes són sobre el 2019. Per tant és un punt d’inflexió i s’ha de veure si es consolida”.

Només un 19,5% dels entrevistats que es declaren victimitzats diuen que van presentar denúncia pels fets. Els que no van denunciar, ho justifiquen dient que creuen que la policia “hi pot fer poca cosa” (un 96%), que troben complicat o pesat el procediment (un 63%), que tot plegat va quedar en un intent (43%), que confien poc en la policia (un 37%), que van considerar el fet poc important (36%) o que els feia por (13%) .

Pel que fa a la victimització per districte l’any 2019 el districte més victimitzat va ser Ciutat Vella (45,2%), seguit per l’Eixample (33,4); Gràcia (33,1%); Sant Martí (32%); Horta-Guinardó (31,6%); Sarrià-Sant Gervasi (29,8%); Sant Andreu (27,6%); Les Corts (26,2%); Sants-Montjuïc (26%); Nou Barris (25,5%).

Més notícies
El trasllat del lladre de mòbils de Barcelona acusat de dos intents d'homicidi a París / CNP
Els delictes es van reduir un 70% a Barcelona durant el confinament
Notícia: Els delictes es van reduir un 70% a Barcelona durant el confinament
Comparteix
Els abusos sexuals només cauen un 8,4% i creixen els homicidis
Un cotxe patrulla de la Guàrdia Urbana a Barcelona, en una imatge d'arxiu / GUB
Veïns i policia eviten la violació d’una dona tancada en una galeria d’art
Notícia: Veïns i policia eviten la violació d’una dona tancada en una galeria d’art
Comparteix
Els forcejaments a cau de porta entre la víctima i l'agressor van alertar el veïnat | L'arrestat vivia allà per guardar el local mentre no hi havia activitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa