Un mossèn ferit per un lladre quan intentava impedir el robatori a una feligresa

L'assaltant ha arrencat un penjoll del coll a una dona de 80 anys i ha atacat el capellà amb un vidre

Intent de robatori violent rocambolesc en una parròquia de l’Eixample. Un lladre ha tingut la pensada d’entrar a robar en una església del carrer Consell de Cent aquest dimecres a la tarda, just quan estaven repartint menjar a persones que ho necessiten, la xifra de les quals s’ha disparat durant la pandèmia.

Un cop a dins, l’assaltant ha triat com a víctima la persona més vulnerable que ha trobat: una feligresa de 80 anys que havia entrat a l’església perquè havia quedat amb el mossèn per parlar-hi. El lladre se li ha acostat per darrere i li ha estirat el penjoll que duia al coll amb violència per arrencar-l’hi.

La dona ha intentat defensar-se i els crits han fet sortir el mossèn de la sagristia. Quan ha vist el que passava el capellà ha plantat cara a l’assaltant per defensar la feligresa, i el lladre ha tret un tros de vidre per utilitzar-lo com a arma contra el mossèn. Segons fonts dels Mossos d’Esquadra, ha arribat a fer-li un tall a la barbeta, tot i que no és greu.

Després d’això, l’assaltant ha intentat fugir, però aleshores ha entrat en joc el tercer protagonista de la història: la persona que repartia el menjar ha barrat el pas al lladre i ha pogut retenir-lo. Finalment s’ha pogut avisar els Mossos d’Esquadra i els agents l’ha detingut.

Segons la policia, es tracta d’un home que ja té diversos antecedents per robatori amb violència. Els Mossos treballen des de fa mesos amb el pla Tremall contra els lladres violents multireincidents i en tenen 159 d’identificats, 36 dels quals han entrat en presó provisional al llarg dels mesos de juny i juliol, des que els fets delictius van començar a tornar a augmentar després del confinament. La policia també ha alertat que en la nova situació, a causa de l’absència de turistes i d’aglomeracions, el lladres opten per robatoris violents, sobretot les estrebades, i ataquen les persones més vulnerables que troben, moltes vegades gent gran, com en el cas d’aquesta parròquia.

Més informació

Nou comentari