Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Fiscalia vol empresonar dos independentistes per aldarulls l’1-O de 2020
  • CA

La Fiscalia torna a sol·licitar una alta pena de presó per a dos manifestants independentistes. El Ministeri Públic els associa amb els CDR i s’enfronten a una possible condemna de cinc anys de reclusió per aldarulls comesos durant una marxa al centre de Barcelona l’1 d’octubre de 2020, just tres anys després del referèndum d’independència. El judici està fixat pel pròxim dimecres a l’Audiència de Barcelona. A les portes del Palau de Justícia s’ha convocat una concentració de suport als encausats, que neguen cap implicació en els incidents.

L’escrit d’acusació de la fiscal apunta als dos nois per haver llançat presumptament “pedres i ampolles” contra vehicles policials mentre hi havia agents a l’interior i estaven estacionats al centre de Barcelona. El Ministeri Públic sosté també que els incriminats van interporsar suposadament “contenidors enmig de la via” per muntar barricades i obstaculitzar la intervenció dels agents antiavalots. Proposa que es castigui a cadascun dels acusats amb un any i mig d’empresonament per un delicte de desordres públics i tres anys i mig més per un delicte d’atemptat.

Per  contra, el col·lectiu antirepressiu Pigot Negre -que dona suport als acusats- parlen de “detencions arbitràries” i de “muntatge policial”. La plataforma assegura que els dos joves no es van involucrar en cap incident durant la data assenyalada pel moviment independentista. Afirma que els agents els van abordar per identificar-los i detenir-los quan van arribar a la plaça Catalunya amb l’única intenció d’agafar el tren després de sortir de classe.

La Fiscalia emmarca els altercats en una manifestació no comunicada que va arrencar cap a les 21.00 hores des de la plaça Sant Jaume, després d’una concentració de l’Assemblea Nacional i d’Òmnium en què es va commemorar el tercer aniversari de l’1-O. Segons l’escrit d’acusació, els processats van sumar-se a altres persones que van desplaçar-se a la prefectura de la Policia Nacional de la Via Laietana. La fiscal destaca que es van tirar objectes contra el cordó d’agents que custodiava la comissaria.

El Minister Públic relata que els congregats van dirigir-se tot seguit a la plaça Catalunya, on van formar-se barricades amb “mobiliari urbà enmig de la via pública i es van “cremar contenidors”, indica l’escrit d’acusació. Agrega que es van produir llançaments “al pas de les furgonetes d’ordre públic”.

Més notícies
Protesta de la CGT davant la seu de FCC
VÍDEO | Protesta contra “l’explotació” de treballadors de la neteja a Barcelona
Notícia: VÍDEO | Protesta contra “l’explotació” de treballadors de la neteja a Barcelona
Comparteix
El sindicat CGT denuncia les condicions laborals dels treballadors de FCC, una de les empreses que presta el servei de neteja a la ciutat
Façana del centre que l'Ajuntament de Barcelona ha habilitat per l'atenció d'emergència dels refugiats ucraïnesos / Ajuntament de Barcelona
Barcelona crea un nou equipament per als refugiats ucraïnesos
Notícia: Barcelona crea un nou equipament per als refugiats ucraïnesos
Comparteix
Oferirà allotjament, menjar, roba i targetes moneder per a 80 persones, mentre l'Estat regularitza la seva situació
La incineradora de residus de Tersa, a Sant Adrià de Besòs / Grup Tersa / Europa Press
La justícia revifa l’alerta per càncer a la incineradora del Besòs
Notícia: La justícia revifa l’alerta per càncer a la incineradora del Besòs
Comparteix
La causa contra Eloi Badia ensorra els esforços per remodelar i negar riscos a la planta de Tersa
Descoberta de la placa del carrer del bomber José Garrido / Ajuntament de Barcelona
Barcelona dedica un carrer a un bomber mort per rescatar un nen el 2010
Notícia: Barcelona dedica un carrer a un bomber mort per rescatar un nen el 2010
Comparteix
L'agent José Garrido bateja un carrer a Sant Martí, a prop d'on va morir amb 28 anys

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a abril 04, 2022 | 08:29
    Ricard abril 04, 2022 | 08:29
    Notícia local de Barcelona?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa