Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Protesta contra “l’explotació” de treballadors de la neteja a Barcelona
  • CA

Barcelona ha engegat aquest mes de març una nova contracta de neteja per a la ciutat. Té una durada de vuit anys i un valor de 2.300 milions d’euros, el 10% del pressupost municipal. Se n’encarreguen les empreses FCC, Sorigué, Sacyr i Urbaser. El paquet inclou també la contractació de més treballadors per abastir el servei.

Però el sindicat CGT ha volgut denunciar les condicions laborals a què són sotmesos els treballadors i aquest divendres es manifesta a les portes de la seu de FCC, una protesta que ha obligat a tallar el carrer de Balmes entre Consell de Cent i Diputació.

La CGT ha denunciat que “FCC és la culpable dels “innumerables atacs contra els drets dels treballadors i treballadores de la neteja pública de Barcelona, la recollida d’escombraries, el clavegueram i la neteja de grafits al carrer”. El sindicat, però, també “culpa” la resta d’empreses que formen part de la gestió de la neteja de la ciutat.

En una circular que ha repartit als ciutadans que passaven pel carrer, la CGT remarca que aquestes empreses cobraran 2.300 milions de l’Ajuntament de Barcelona, “que cal sumar als que cobren per netejar el clavegueram i els grafits”.

Un conveni col·lectiu “digne”

“Ens tenen el sou congelat, reclamem un conveni col·lecitu digne, que no exploti els eventuals i que tingui en compte els treballadors, que es donin categories i que no es treballin 7 dies seguits”, reclama el sindicat. A més, exigeix un mínim de 2 dies de descans i que s’abonin els impagaments”.

Per altra banda, la CGT denuncia que els encarregsts fan més el paper de “policia”, amb sancions i acomiadaments”. I també considera urgent que els els representants sindicals alliberats treballin: “Fora els sindicalistes alliberats per les empreses quan haurien d’estar treballant, prou d’endollats i favoritismes”, conclou el manifest que ha repartit el sindifcat CGT.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa