L’excapellà estafador que va intentar suïcidar-se es feia passar per pobre amb les víctimes

Va arribar a demanar menjar per a ell i el seu gat | En realitat havia acumulat sis propietats i 3,5 milions d'euros

L’excapellà empresonat per estafa –després d’haver-se intentat suïcidar quan l’anaven a detenir per segona vegada– fingia ser una persona sense recursos i fins i tot va arribar a demanar a algunes de les seves víctimes que li portessin menjar per a ell i per al seu gat.

En declaracions als periodistes, el cap de la unitat investigació de la comissaria de Mossos d’Esquadra de les Corts, Miquel Martín, ha assenyalat aquest divendres que “semblava una persona necessitada realment” i que les persones del seu entorn s’han sorprès el saber que en realitat tenia sis propietats i que la policia li va trobar una maleta amb 3,5 milions d’euros.

El excapellà –que va ser expulsat el 2013 pel Vaticà– està en presó provisional com a presumpte autor de múltiples estafes a ancianes perquè li cedissin els seus béns a canvi de encarregar-se de les seves necessitats bàsiques fins que morissin. Ho feia fent-se passar per sacerdot catòlic, encara que ja havia deixat de ser-ho.

Martín ha destacat que l’investigat “té una capacitat d’oratòria espectacular” i que la va fer servir per enganyar almenys sis dones, tot i que els Mossos mantenen oberta la investigació per detectar més possibles víctimes.

L’home va aconseguir ser apoderat dels comptes de les seves víctimes, que li van cedir propietats i li van permetre gestionar els seus diners. L’investigador ha explicat que els Mossos “estan fent gestions amb diverses diòcesis” respecte al cas, després que dijous el Bisbat de Vic va dir que estudia personar-se com a acusació particular contra aquest home.

Els Mossos van conèixer els fets a partir de la denúncia dels familiars d’una dona gran, que van detectar que en el seu compte bancari havia transferències de grans quantitats i quan la família li va demanar explicacions “feia manifestacions amb incoherències”.

Més informació

Nou comentari