Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’excapellà estafador que va intentar suïcidar-se es feia passar per pobre amb les víctimes
  • CA

L’excapellà empresonat per estafa –després d’haver-se intentat suïcidar quan l’anaven a detenir per segona vegada– fingia ser una persona sense recursos i fins i tot va arribar a demanar a algunes de les seves víctimes que li portessin menjar per a ell i per al seu gat.

En declaracions als periodistes, el cap de la unitat investigació de la comissaria de Mossos d’Esquadra de les Corts, Miquel Martín, ha assenyalat aquest divendres que “semblava una persona necessitada realment” i que les persones del seu entorn s’han sorprès el saber que en realitat tenia sis propietats i que la policia li va trobar una maleta amb 3,5 milions d’euros.

El excapellà –que va ser expulsat el 2013 pel Vaticà– està en presó provisional com a presumpte autor de múltiples estafes a ancianes perquè li cedissin els seus béns a canvi de encarregar-se de les seves necessitats bàsiques fins que morissin. Ho feia fent-se passar per sacerdot catòlic, encara que ja havia deixat de ser-ho.

Martín ha destacat que l’investigat “té una capacitat d’oratòria espectacular” i que la va fer servir per enganyar almenys sis dones, tot i que els Mossos mantenen oberta la investigació per detectar més possibles víctimes.

L’home va aconseguir ser apoderat dels comptes de les seves víctimes, que li van cedir propietats i li van permetre gestionar els seus diners. L’investigador ha explicat que els Mossos “estan fent gestions amb diverses diòcesis” respecte al cas, després que dijous el Bisbat de Vic va dir que estudia personar-se com a acusació particular contra aquest home.

Els Mossos van conèixer els fets a partir de la denúncia dels familiars d’una dona gran, que van detectar que en el seu compte bancari havia transferències de grans quantitats i quan la família li va demanar explicacions “feia manifestacions amb incoherències”.

Més notícies
Un estafador es tira des d’un pont quan l’anaven a detenir per segon cop
Notícia: Un estafador es tira des d’un pont quan l’anaven a detenir per segon cop
Comparteix
El Servei d'Emergències Mèdiques li salva la vida i acaba ingressant a presó
Cau a Barcelona un estafador internacional d’assegurances mèdiques
Notícia: Cau a Barcelona un estafador internacional d’assegurances mèdiques
Comparteix
Els Mossos d'Esquadra l'arresten en un hotel luxós de Barcelona acusat de cinc delictes d'estafa
L’estafador del whisky de Nou Barris
Notícia: L’estafador del whisky de Nou Barris
Comparteix
Almenys quatre comerços de la Prosperitat han estat enganyats els últims anys amb el mateix mètode d'un fals comercial que els demana diners per avançat i després desapareix
Absolen l”estafador de l’amor’ perquè no poden atribuir-li cap engany a una dona
Notícia: Absolen l”estafador de l’amor’ perquè no poden atribuir-li cap engany a una dona
Comparteix
La dona assegura que va pagar-li milers d'euros en oci i compres perquè Albert Cavallé li va dir que tenia la cartera en una casa de la seva mare, a Andorra
L’estafador més famós de Nou Barris torna a caure
Notícia: L’estafador més famós de Nou Barris torna a caure
Comparteix
Agents dels Mossos l'intercepten després de reconèixer-lo. L'home ja havia estat arrestat 16 vegades per haver enganyat cent persones en la compravenda de cotxes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa