L’estafador més famós de Nou Barris torna a caure

Agents dels Mossos l'intercepten després de reconèixer-lo. L'home ja havia estat arrestat 16 vegades per haver enganyat cent persones en la compravenda de cotxes

Els Mossos d’Esquadra han tornat a detenir l’home que ja s’ha convertit en l’estafador més famós de Nou Barris, almenys per a la policia de la zona. Després d’haver-lo detingut el novembre del 2017 arran de les denúncies de diverses víctimes –la primera de les quals es va presentar a la comissaria del districte per explicar el seu cas–, els agents de la comissaria el tenen ben present i diumenge el van veure a la zona i el van interceptar. Quan el van identificar, van comprovar que tenia cinc requeriments judicials pendents de recerca i detenció. Per aquest motiu, els agents el van arrestar i després de ser portat a dispició del jutge va ser empresonat.

Segons les dades del seu historial policial i judicial, aquest home hauria enganyat més de 100 persones des del 2010, i  acumula 16 detencions. Té 39 anys i és de nacionalitat espanyola. I la seva especialitat és estafar persones interessades a comprar o vendre cotxes de segona mà. Enganya venedors de vehicles de segona mà amb xecs falsos i justificants de transferències falsos. També utilitza l’estafa del sobre buit, que consisteix a ingressar en un caixer un sobre buit per obtenir el justificant de l’ingrés.

Quan els estafats s’adonen que no han rebut els diners, l’arrestat al·lega problemes de l’entitat bancària. Alhora, contacta amb una nova víctima per vendre-li el cotxe que acabava de comprar.

Per enganyar les víctimes, simula un elevat poder adquisitiu, va ben vestit i exhibeix habilitats comunicatives, segons els Mossos. Així, aconsegueix que confiessin en ell. Per acabar d’assegurar la jugada, té penjat a les xarxes un currículum fals per “donar-se més credibilitat”. 

La policia catalana el va localitzar diumenge passat a l’interior d’un autocar, que van aturar quan van saber que el sospitós hi viatjava. Els Mossos destaquen que portava maletes i documentació, cosa que els fa sospitar que volia fugir del país.

L’home també hauria estafat 6.000 euros en un hotel de luxe de Barcelona. A més, havia convençut una noia a qui havia conegut a través d’un portal de cites perquè li deixés diners, que mai els hi va tornar. També robava segells i documentació del departament de recursos humans de la gestoria en què treballava.

Més informació

Nou comentari