Un estafador es tira des d’un pont quan l’anaven a detenir per segon cop

Es guanyava la confiança de dones grans per aconseguir que li lliuressin les seves propietats. Actuava com a guia espiritual per apropar-se a elles i, una vegada el vincle era fort, les estafava per quedar-se amb les seves pertinences. Havia aconseguit estafar a, com a mínim, sis dones quan els Mossos d’Esquadra l’estaven a punt de detenir. Va ser llavors quan el sospitós es va tirar des d’un pont de la ronda de Dalt. 

El Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) va salvar-li la vida i, després de diverses setmanes ingressat a l’hospital, el 17 de desembre la policia catalana el va arrestar acusat de delictes d’estafa, blanqueig de capitals, coaccions i delictes contra la hisenda pública. El jutjat d’instrucció número sis va ordenar el seu ingrés a presó. 

L’estafador ja va ser detingut el 5 de novembre per diverses estafes de la mateixa mena. La investigació va començar a l’agost arran de la denúncia d’una dona de 91 anys contra un home que era “de la seva confiança”, segons detallen els Mossos d’Esquadra. La víctima va alertar que l’estafador, que l’ajudava en el dia a dia des que el seu marit va morir, li havia reclamat diners i quadres perquè evités una denúncia d’unes treballadores de la llar contra ella. La dona de 91 anys va sentir por perquè l’estafador li deia que un procés judicial li podria ocasionar “perjudicis greus”, així que va pagar 150.000 euros, anells i quadres a l’home. 

L’estafador va convèncer la dona perquè posés el testament al seu nom, i la víctima sospitava que també li havia robat joies. La denúncia va comportar l’inici d’una investigació que va concloure que l’home tenia propietats que havien estat “cedides o donades” per dones grans “a canvi del compromís que estarien ben cuidades fins a la seva mort”, segons informen els Mossos. L’home disposava de sis domicilis i tres pàrquings arreu de Catalunya i a Càceres. 

Els Mossos d'Esquadra en l'escorcoll de la casa on l'estafador que es va intentar suïcidar tenia el botí / CME

Els Mossos d’Esquadra en l’escorcoll de la casa on l’estafador que es va intentar suïcidar tenia el botí / CME

Tot plegat va portar a la primera detenció de l’estafador, el 5 de novembre. Els agents van escorcollar el seu domicili i la seva segona residència, on no van localitzar alguns dels objectes que buscaven però sí que van trobar documentació rellevant per a la investigació. Després de l’arrest, el jutge va deixar en llibertat l’home després que es comprometés a retornar els objectes sostrets i que col·laboraria amb la policia. 

Malgrat tot, els Mossos van mantenir oberta la investigació i, gràcies a contactes amb el “cercle més íntim” de l’estafador, van saber que l’home havia amagat unes maletes en un traster. El 16 de novembre agents de la policia de la Generalitat van dirigir-se a on l’home havia amagat les maletes, a l’interior de les quals van trobar tres milions i mig d’euros. A més, van localitzar 25 diamants, documentació d’altres víctimes i butlles papals i llibres antics, alguns dels quals folrats en or.

La investigació continua oberta per determinar l’origen dels tres milions i mig i per trobar possibles noves víctimes. 

Nou comentari