Cau a Barcelona un estafador internacional d’assegurances mèdiques

Els Mossos d'Esquadra l'arresten en un hotel luxós de Barcelona acusat de cinc delictes d'estafa

Els Mossos d’Esquadra han detingut un estafador que s’inventava serveis hospitalaris per cobrar de l’assegurança mèdica. La policia catalana ha arrestat un home de nacionalitat xilena de 42 anys que s’allotjava a un hotel luxós de Barcelona, segons han informat fonts policials. Els investigadors el consideren un lladre “de coll blanc” i que ha cobrat “multitud de serveis mèdics falsos”. 

La policia catalana el van arrestar el 22 de novembre quan estava allotjat a l’hotel, on els Mossos van trobar proves per vincular-lo als delictes de què se l’acusa com ara identitats falses. L’home està acusat de cinc delictes d’estafa i hauria ensarronat les assegurances fins aconseguir mig milió d’euros. Els Mossos no descarten que l’estafa sigui “milionària”. Ja ha ingressat a presó. 

Una estafa a Singapur, l’embrió de la investigació

La investigació va començar a l’agost quan una asseguradora va denunciar que un client havia cobrat 60.000 euros per un ingrés hospitalari a Singapur que resultava ser fals. L’estafador havia contractat una pòlissa de 100.000 euros per un viatge que no va fer mai, segons indiquen els Mossos.

Quan se suposava que estava a Singapur, va contactar amb l’assegurança per demanar assistència, i la companyia li va dir a quin hospital havia de dirigir-se. Dies després, el detingut va aportar una factura de 60.000 euros per unes presumptes lesions al braç i a la cama per les quals havia hagut de ser ingressat i operat. Passades unes setmanes l’home va reclamar encara més diners, cosa que va fer sospitar l’asseguradora. La pròpia empresa va descobrir que l’ingrés era fals i que l’home ja havia cobrat diners per serveis mèdics a Los Angeles, París i Marsella, entre d’altres. 

Com amb aquesta empresa, l’arrestat tenia més de 10 contractes amb altres companyies a les quals també va estafar. L’estafador ja havia estat jutjat a Nova York i a Malta per delictes semblants. Durant l’escorcoll a la seva habitació d’hotel, a més, van localitzar diverses identitats falses. 

Els Mossos estan contactant amb diverses assegurances per comprovar si han estat estafades també. 

Nou comentari