Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Espectacle d’imatge i so en el discret 30 aniversari dels Jocs Olímpics

Barcelona serà discreta rememorant el 30 aniversari del Jocs Olímpics de 1992, però al final sí que el govern municipal s’obre a homenatjar la fita amb un espectacle adreçat a la ciutadania. El consistori ha informat aquest diumenge que projectarà imatges sobre la façana de l’Ajuntament per recordar els fastos olímpics, el que s’anomena un mapping, com ja s’ha fet en altres jornades assenyalades

L’espectacle immersiu de so i imatge s’estrenarà el 21 de juliol al vespre i estarà amanit amb actuacions musicals i d’arts escèniques a la plaça Sant Jaume. L’exhibició començarà quan acabi la recepció oficial que l’alcaldessa Ada Colau i que la corporació municipal brindarà als voluntaris olímpics. Es preveu que hi assisteixin unes 200 persones que van col·laborar en l’organització dels jocs i la recepció dels esportistes a Barcelona.

Diferents passis

El mapping es projectarà més d’un cop en els pròxims dies a la façana de l’Ajuntament, perquè el públic pugui assistir a la plaça de Sant Jaume per contemplar un espectacle que promet ser nostàlgic i que “girarà entorn de la transformació de la ciutat” desencadenada arran de la designació de Barcelona com a seu olímpica, anticipa el govern local. Les imatges comprendran “des de l’anunci de 1986 passant pel moment històric de la inauguració dels Jocs, fent un recorregut que arriba a la Barcelona actual i que acaba projectant la Barcelona del futur”, revela el consistori.

La projecció es reproduirà el 22, el 23 i el 24 de juliol. Es programen tres passis diferents, sempre a les mateixes hores en tots tres dies: 22.15h, 22.30 i 22.45 hores.

L’acte institucional de reconeixement als voluntaris olímpics se celebrarà al Saló de Cent. A més, s’ha cedit material que es conserva Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch per exhibir-lo a l’Ajuntament, coincidint amb l’efemèride.

Foto de família de la commemoració del 25è aniversari dels Jocs Olímpics al Palau Albéniz / Foto: Europa Press
Foto de família de la commemoració del 25è aniversari dels Jocs Olímpics al Palau Albéniz / Foto: Europa Press

Perfil baix

L’Ajuntament ha optat per un perfil baix en la commemoració del 30 aniversari de l’esdeveniment que va canviar la fesomia de la ciutat. El programa d’actes s’ha escurçat en comparació amb el de fa cinc anys, quan feia 25 anys dels Jocs, en què es van encadenar una trentena d’actes per glossar les Olimpiades. Fins i tot, Colau, l’aleshores president de la Generalitat Carles Puigdemont i el rei Fellip VI van coincidir en una gala institucional al Palau Albéniz, pocs mesos abans del referèndum d’independència de l’1-O.

Ara, però, l’agenda d’homenatges és molt més curta. A més, res ha fet recordar a Barcelona els últims mesos que es compleixen tres dècades d’una cita que va fer vibrar la ciutat i que, amb un llegat amb clarobscurs, va remodelar-la per sempre en els anys que van preludiar l’explosió turística de les dècades següents.

Unes lones blanques tapen les restes del cartell olímpic de l'estació de Jaume I / JR
Unes lones blanques tapen les restes del cartell olímpic de l’estació de Jaume I / JR

Ben bé l’únic exponent de Barcelona 92 que ha alimentat la melangia ha sigut una troballa inesperada: les restes del cartell retro aparegudes sota una cartellera de publicitat arrencada a l’andana de la parada de Jaume I. Després de gairebé cinc mesos visible, TMB l’ha cobert amb uns retalls de paper blanc, assegura que per protegir-los mentre l’Ajuntament dirimeix si el conserva o ho dona per impossible a causa de l’estat deficient que presentava al ser descobert. Altres fonts, però, asseguren que s’ha fet tard i que el vestigi olímpic s’ha tancat després que un gran grafit taqués part del rètol. TMB no ho confirma ni aclareix en quin estat es troba el pòster.

Més notícies
El cartell dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 que ha aparegut a l'estació de Jaume I / MMP

Tapat de nou el cartell ‘vintage’ dels Jocs Olímpics aparegut al metro

Notícia: Tapat de nou el cartell ‘vintage’ dels Jocs Olímpics aparegut al metro
Comparteix
TMB no aclareix si l'antic rètol de Barcelona 92 ha patit danys mentre es dirimeix si es conserva
Notícia: Tapat de nou el cartell ‘vintage’ dels Jocs Olímpics aparegut al metro - Mobile
Grades del Velòdrom d'Horta, en una imatge d'arxiu / Lluís Casals©

Insten Colau a recuperar espais degradats de les Olimpíades de 1992

Notícia: Insten Colau a recuperar espais degradats de les Olimpíades de 1992
Comparteix
Junts urgeix amb suport de l'oposició que es remodelin equipaments davant el trentè aniversari dels Jocs
Notícia: Insten Colau a recuperar espais degradats de les Olimpíades de 1992 - Mobile
L'alcalde Pasqual Maragall amb el Cobi el 1992

ENQUESTA | Trobes a faltar la Barcelona dels Jocs Olímpics de 1992?

Notícia: ENQUESTA | Trobes a faltar la Barcelona dels Jocs Olímpics de 1992?
Comparteix
L'Ajuntament ha programat un sol acte institucional per commemorar els 30 anys de la Barcelona olímpica
Notícia: ENQUESTA | Trobes a faltar la Barcelona dels Jocs Olímpics de 1992? - Mobile
Felip VI amb Ada Colau al costat i Carles Puigdemont al fons, en el 25è aniversari dels Jocs Olímpics / Foto: Europa Press

Barcelona minimitza la commemoració dels 30 anys dels Jocs Olímpics

Notícia: Barcelona minimitza la commemoració dels 30 anys dels Jocs Olímpics
Comparteix
L'alcaldessa Ada Colau avança que hi haurà una recepció de voluntaris olímpics al Saló de Cent dijous 21 de juliol
Notícia: Barcelona minimitza la commemoració dels 30 anys dels Jocs Olímpics - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sí i X a juliol 20, 2022 | 23:18
    Sí i X juliol 20, 2022 | 23:18
    Sra Colau, vostè està destrossant Barcelona.Abans de que vostè arribés eram la capital del món ara ja sóm el cul del món.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa