Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ENQUESTA | Trobes a faltar la Barcelona dels Jocs Olímpics de 1992?
  • CA

El 25 de juliol es compliran 30 anys de la Barcelona que va acollir els Jocs Olímpics del 92. Uns jocs amb un context internacional de pau que no es veia des de 1972, sense cap boicot i amb fites tan històriques com el final de l’aparheid a Sudàfrica, la caiguda del mur de Berlín o la desintegració de la URSS i la participació de les antigues repúbliques soviètiques com a estats independents.

Commemoració molt discreta

I si bé fa cinc anys, quan es complia un quart de segle de la Barcelona olímpica, les celerbracions a la ciutat van ser del més alt nivell, enguany l’Ajuntament ha anunciat, pocs dies abans de la commemoració, uns actes força discrets. De fet, hi haurà una recepció institucional de voluntaris olímpics al Saló de Cent dijous 21 de juliol, segons ha anunciat l’alcaldessa Ada Colau en una entrevista a l’ACN. Segons ha destacat Colau, “un dels emblemes de com la ciutat va saber fer-se seus els JJOO per donar el millor d’ella mateixa van ser els voluntaris”.

Els 25 anys sí que van ser una festa

Davant la fredor institucional d’enguany amb els 30 anys, el 2017 quan es feien 25 anys es va dur a terme un programa d’actes amb una trentena d’activitats, entre conferències, trobades institucionals i propostes per a escolars. De fet, es va fer també una recepció reial a autoritats municipals, catalanes i estatals amb Ada Colau i Carles Puigdemont d’anfitrions en un gran acte commemoratiu al Palauet Albéniz. Poc després, per cert, vindria l’1-O i el missatge del rei del 3-0, que hauria fet inviable l’acte insitucional compartit mesos abans.

Per tot plegat us preguntem si teniu nostàlgia d’aquella Barcelona de fa 30 anys, la Barcelona olímpica, o si per contra creieu que aquell model està totalment esgotat i cal projectar una ciutat molt diferent per encarar el futur?

Poll

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Barceloní. a juliol 14, 2022 | 12:01
    Barceloní. juliol 14, 2022 | 12:01
    NOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa