El govern d’Ada Colau prepara una celebració minimalista i discreta dels 30 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona’92. En comparació amb els fastos de fa 5 anys, quan la capital catalana va festejar el quart de segle de la cita olímpica amb un extens programa d’activitats, ara l’Ajuntament ha preferit una única trobada institucional i de format molt més senzill al Saló de Cent.

L’alcaldessa Ada Colau ha anunciat, en una entrevista a l’agència ACN, que l’Ajuntament de Barcelona prepara un acte institucional a la seu de plaça Sant Jaume amb “especial protagonisme” per als voluntaris olímpics. Serà dijous 21 de juliol a la tarda, ha detallat. És a dir, que la primera notícia de l’acte transcendeix només una setmana abans, sense gairebé publicitat. La ciutadania que va treballar de forma altruista en l’organització dels Jocs, ha dit Colau, és “un dels emblemes de com la ciutat va saber fer-se seus els JJOO per donar el millor d’ella mateixa”.

S’ha referit, això sí, a la celebració de fa cinc anys, quan portava mig mandat en el càrrec. L’ha definit com un acte “molt bonic” i ha recordat que va participar-hi Pasqual Maragall, que era l’alcalde de la ciutat el 1992. També hi va assistir la dona de Maragall, Diana Garrigosa, que va morir el febrer de 2020 i era també molt reconeguda a l’entorn polític municipal de Barcelona.

Cerimònia dels Jocs Olímpics de 1992 / Foto: Europa Press - Fundació Barcelona Olímpica
Cerimònia dels Jocs Olímpics de 1992 / Foto: Europa Press – Fundació Barcelona Olímpica

Els fastos olímpics de 2017

La commemoració del quart de segle dels Jocs va rebre un tracte absolutament diferent. No era una sola activitat, sinó tot un programa d’actes amb una trentena d’activitats, entre conferències, trobades institucionals i propostes per a escolars. Hi participaven moltes institucions, associacions i organismes vinculats a l’esdeveniment i al món de l’esport. El plat fort una recepció reial a autoritats municipals, catalanes i estatals –inclosos Ada Colau i Carles Puigdemont– en un gran acte commemoratiu al Palauet Albéniz.

La commemoració fins i tot tenia logotip propi: un redisseny del logo de Barcelona’92 fet pel mateix autor, Josep Maria Trias. Un “web ciutadà”, avui desactivat, reunia tota l’agenda i recordava l’efemèride. A peu de carrer, els 22 equipaments esportius que van acollir alguna prova o faceta olímpica lluïen una senyalització especial i difonien informació de la programació.

Foto de família de la commemoració del 25è aniversari dels Jocs Olímpics al Palau Albéniz / Foto: Europa Press
Foto de família de la commemoració del 25è aniversari dels Jocs Olímpics al Palau Albéniz / Foto: Europa Press

També va celebrar-se un acte al Saló de Cent, en aquell cas com a tret de sortida i amb totes les institucions polítiques. “Els Jocs Olímpics i Paralímpics no només van ser una fita esportiva, sinó que també van ser una fita ciutadà en la història del nostre país”, va dir llavors Colau. “Mai estarem prou agraïts del que van significar per Barcelona”, rematava.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Independentista a juliol 13, 2022 | 15:50
  Independentista juliol 13, 2022 | 15:50
  I els represaliats, detinguts i torturats que?. Aneu tots els polítics a la merda!
 2. Icona del comentari de: En fi a juliol 13, 2022 | 16:10
  En fi juliol 13, 2022 | 16:10
  Normal la kolau, passa olímpicament d'exercir com alcaldessa
 3. Icona del comentari de: Susi i Xavi a juliol 20, 2022 | 23:12
  Susi i Xavi juliol 20, 2022 | 23:12
  Sra Colau vostè està destrossant Barcelona, abans de que vostè arribés eram la capital del món i ara sóm el cul del món.Si fins i tot els extrangers diuen que Barcelona està que dóna pena i s'ha tornat una de les ciutats més incíviques e insegures.Continuem recordant-li que Barcelona no és un poble.
 4. Icona del comentari de: Susi i Xavi a juliol 20, 2022 | 23:14
  Susi i Xavi juliol 20, 2022 | 23:14
  Sra Colau vostè està destrossant Barcelona, abans de que vostè arribés eram la capital del món i ara sóm el cul del món.Si fins i tot els extrangers diuen que Barcelona està que dóna pena i s'ha tornat una de les ciutats més incíviques e insegures.Barcelona no és un poble.
 5. Icona del comentari de: Susi i Xavi a juliol 20, 2022 | 23:14
  Susi i Xavi juliol 20, 2022 | 23:14
  Sra Colau vostè està destrossant Barcelona, abans de que vostè arribés eram la capital del món i ara sóm el cul del món.Si fins i tot els extrangers diuen que Barcelona està que dóna pena i s'ha tornat una de les ciutats més incíviques e insegures.
 6. Icona del comentari de: Susi i Xavi a juliol 20, 2022 | 23:15
  Susi i Xavi juliol 20, 2022 | 23:15
  Sra Colau vostè està destrossant Barcelona, abans de que vostè arribés eram la capital del món i ara sóm el cul del món.
 7. Icona del comentari de: Susi i Xavi a juliol 20, 2022 | 23:15
  Susi i Xavi juliol 20, 2022 | 23:15
  Sra Colau vostè està destrossant Barcelona.
 8. Icona del comentari de: Xavier a juliol 21, 2022 | 19:43
  Xavier juliol 21, 2022 | 19:43
  I tan minimalista.... jo vaig tenir l'honor de ser voluntari olimpic, i a mi ni la Sra Colau, ni l'ajuntament, ni ningu m'ha buscat ni m'ha enviat una trista carta pels 30 anys d'aquesta efemeride... Pero clar, hi ha gent amb classe, i classes de gent....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa