Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Insten Colau a recuperar espais degradats de les Olimpíades de 1992
  • CA

La comissió de drets socials de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat a proposta de Junts instar el govern municipal a rehabilitar instal·lacions esportives i altres espais públics que van ser seu dels Jocs Olímpics de 1992. L’acord urgeix l’executiu de l’alcaldessa Ada Colau a preveure un pla d’inversions per recuperar espais que el grup de Junts adverteixen que s’han degradat en els últims anys. Entre altres, la formació independentista esmenta la Plaça dels Campions, el velòdrom d’Horta, el CEM Pau Negre, o el Pavelló de la Vall d’Hebron, entre altres.

Tots els grups de l’oposició han fet costat a la proposta, mentre que els grups del govern (Barcelona en Comú i PSC) s’hi han abstingut. Amb la proposició, Junts apressa l’Ajuntament a elaborar un inventari per traçar un full de ruta per reformar espais emblemàtics de les Olimpíades coincidint amb el trentè aniversari d’una fita que ha esdevingut un abans i un després en la història de Barcelona, que es commemorarà el pròxim any. La regidora de Junts Francina Vila ha subratllat que l’organització dels Jocs sota l’alcaldia de Pasqual Maragall va ser “exemplar” i va impulsar “la transformació urbana de la ciutat”.

“Tres dècades després d’aquesta efemèride, equipaments esportius i espais públics que es van guanyar per la ciutat resten molt degradats i és urgent una actuació decidida per recuperar-los”, ha defensat Vila, que ha citat altres casos en què Junts troba que hi manca manteniment, com la plaça dels Campions, el Velòdrom d’Horta, la piscina Sant Jordi, els vestidors del camp de tir amb arc obra d’en Miralles, o les piscines de salts de Montjuïc. “És fonamental no només arranjar o rehabilitar”, ha dit Vila, “sinó que és clau també dignificar, posar en valor l’obra olímpica de la ciutat i reimpulsar el contingut esportiu d’aquests espais, recuperant la memòria d’una efemèride

Més notícies
El regidor d'ERC Jordi Castellana, en una imatge d'arxiu / MMP
ERC s’obre a debatre les ordenances però les troba insuficients
Notícia: ERC s’obre a debatre les ordenances però les troba insuficients
Comparteix
Els republicans retreuen que segueixi sense implantar-se la 'taxa Amazon' al comerç electrònic
L'alcaldessa Ada Colau durant un ple de l'Ajuntament / ACN
Ada Colau sobre repetir el 2023: “Encara no ho he decidit”
Notícia: Ada Colau sobre repetir el 2023: “Encara no ho he decidit”
Comparteix
"Ja valorarem amb l'organització si és pertinent o no presentar-se a un tercer mandat", assegura

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa