Les eleccions municipals del 2023 marcaran nous equilibris en política catalana, o confirmaran els actuals. Però sigui com sigui, Barcelona tindrà la clau d’aquest equilibri en molts sentits. I a hores d’ara, poc se sap sobre els candidats. Només hi ha intencions.

En l’equador del mandat, el bipartit Colau-Collboni té dificultats importants per respondre en bloc als principals reptes de la ciutat, amb dues visions econòmiques i socials massa oposades, i amb una ERC que si bé a inicis del mandat estava disposada a facilitar l’acció de govern, ara ha pres un perfil propi –deixant clar, això sí, que els Comuns són l’aliat natural en un consistori en què ningú no podrà governar en solitari- per afrontar una cursa electoral del 2023 amb les enquestes de cara. L’altre partit independentista, JxCAT, ha optat per un oposició dura al govern d’Ada Colau –i de retruc, a molts posicionaments d’ERC-, empentat per un creixement del suport a les enquestes i per l’aposta que va fer fa uns mesos la seva cap de files, Elsa Artadi, de mantenir-se a Barcelona i no creuar la plaça Sant Jaume tot i haver estat cridada a ser la número dos del nou executiu d’ERC i JxCAT.

I els Comuns, peça que amb tota probabilitat serà clau per formar majories, no aclareix si repetiria aliances amb el PSC i la dreta de Barcelona pel Canvi, ara sense Manuel Valls, o si recolliria el guant que llança ERC. De fet, ni tan sols Ada Colau aclareix si serà o no la candidata dels Comuns a revalidar l’alcaldia.

En una entrevista al diari ARA, l’alcaldessa esquiva la pregunta: “Encara no ho he decidit”. I argumenta que “queda més d’un any i mig i jo estic concentrada a aconseguir resultats després de la molta feina que hem fet amb anys tan complicats com els que ens han tocat viure. Estic molt il·lusionada i soc optimista respecte a la ciutat”.

L’alcaldessa de Barcelona explica que confia que es veuran els fruits del a gestió de la ciutat: “El que vull sobretot és que es vegin resultats de totes aquestes polítiques de transformació urbanística, de mobilitat, de priorització de les escoles, d’habitatge, d’inversió social… Això és el que ara em fa il·lusió i en el que estic bolcada, i més endavant doncs ja valorarem amb l’organització si és pertinent o no presentar-se a un tercer mandat. Però el meu compromís en tot cas està amb Barcelona”, sentencia.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Amb els comuns no podem a octubre 17, 2021 | 10:36
  Amb els comuns no podem octubre 17, 2021 | 10:36
  La frau kolau va dir que només es presentaria dues vegades. Però és clar 100.000 €, i tocar poder, li fan desdir de les seves paraules buides. Com que està akustumada a perdre principis a cada bugada, un més no fa mal
 2. Icona del comentari de: Fart a octubre 17, 2021 | 10:39
  Fart octubre 17, 2021 | 10:39
  Està esperant ofertes. Abans de decidir-se ha de deixar a punt la porta giratòria. En el seu cas no pot ser una elèctrica. Massa descarat. Serà alguna associació amb nom progressista. Al temps.
 3. Icona del comentari de: Manel a octubre 17, 2021 | 12:05
  Manel octubre 17, 2021 | 12:05
  Colau a la forca, és l'únic lloc creat per persones com ella.
 4. Icona del comentari de: Ricard a octubre 17, 2021 | 14:54
  Ricard octubre 17, 2021 | 14:54
  L'habitual comèdia de Colau.
 5. Icona del comentari de: Serafi Bandarra i Grataconys a octubre 17, 2021 | 19:13
  Serafi Bandarra i Grataconys octubre 17, 2021 | 19:13
  No per la mort de Deu
 6. Icona del comentari de: miquel puigpelat a octubre 17, 2021 | 19:25
  miquel puigpelat octubre 17, 2021 | 19:25
  No cal !!!!!!. Barcelona t'ho agrairà.
 7. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a octubre 17, 2021 | 21:52
  Tripartit no, gràcies octubre 17, 2021 | 21:52
  el PSOEpsc's, ERC i la Comuna Pudenta, amb el permís de Madrid i la benedicció de La Vanguardia i la màfia del IBEX & pont aeri, tenen previst repartir-se l'ajuntament de Barcelona i la Generalitat, ERC a la Generalitat i el psc's a l'Ajuntament. Als pudents, a canvi del suport i de resignar-se a perdre l'alcaldia se'ls garanteixen les trones que calgui per evitar què ningú hagi d'anar a treballar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa