Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC s’obre a debatre les ordenances però les troba insuficients
  • CA

Amb les negociacions pels comptes de l’Ajuntament de 2022 just acabades de començar, els grups de l’oposició no comprometen d’entrada el seu vot perquè el govern de l’alcaldessa Ada Colau aconsegueixi aprovar les ordenances fiscals, punt clau dels projecte de pressupostos, també pendent d’obtenir suports perquè prosperi. El principal grup de l’oposició i soci preferent de comuns i socialistes per ratificar els comptes, ERC, permetrà que s’enceti la negociació de les ordenances fiscals abans d’elevar-se al ple municipal concedint una reserva de vot en la comissió d’Hisenda d’aquesta setmana, però adverteix que troba incompliments.

Entre altres mancances, el regidor republicà Jordi Castellana assegura que troba a faltar la taxa d’última milla, l’anomenada taxa Amazon, que ha de gravar el comerç electrònic de les grans plataformes. El govern municipal ha admès que l’impost continua pendent d’implantar-se. El tinent d’alcalde de Pressupostos, Jordi Martí, s’ha escudat afirmant que és una “taxa complicada”, mentre que la regidora d’Hisenda, Montserrat Ballerín, ha justificat que s’ha retardat per dificultats jurídiques per fer encaixar una ordenança “sòlida” que imposi un pagament pel recorregut dins de la ciutat per lliurar productes adquirits en plataformes digitals. Entre altres aspectes pendents d’aclarir, la regidora ha indicat que queda per definir l’import que es reclama per ocupar un espai d’aparcament mentre es distribuixen les mercaderies.

ERC també diu detectar incompliments en les bonificacions anunciades pel sistema de recollida de residus porta a porta i en el fet que no es posposi el recàrrec turístic, “en un moment en què el turisme no ha tornat encara a la ciutat”, ha destacat Castellana. A més, el republicà ha qüestionat que, d’entrada, no es prorrogui la bonificació del 75% de la taxa de terrasses, una rebaixa que el govern local diu que s’obre a negociar amb l’oposició per mantenir-la. No obstant, Castellana tem que l’executiu de comuns i socialistes “pretén recuperar la fiscalitat de les terrasses de prepandèmia, quan és evident que el sector de la restauració està en una situacio molt més complicada que fa dos anys enrere”.

Junts i Cs, en contra

Altres grups de l’oposició també s’han mostrat crítics amb les previsions d’ordenances fiscals que comuns i PSC han desvetllat avui. El regidor de Ciutadans Paco Sierra ha acusat a l’executiu de demostrar una “desconnexió total” amb la situació que els veïns travessen arran de la crisi atiada per la pandèmia de la Covid. “Les noves ordenances de Colau i el PSC per al 2022 es tradueixen en noves taxes i la consolidació de l’estocada fiscal als barcelonins”, ha opinat Sierra en un missatge a Twitter, on ha vaticinat que la proposta impositiva de l’Ajuntament serà el “cop definitiu a la recuperació econòmica de Barcelona”.

Per la seva banda, Junts ha avisat que és “molt lluny” de fer costat a la proposta d’ordenances fiscals per al 2022. La formació troba insuficient que l’esborrany d’ordenances fiscals contempli una bonificació del 20% de la taxa de residus per veïns que acreditin més capacitat de reciclatge correcte, en comptes d’un 50% de reducció, com recorda que es va aprovar a la comissió d’Hisenda a proposta de Junts. En aquest sentit, considera que es tracta d'”un clar incompliment” i afirma que el descompte en la taxa no s’ampliï a Sarrià-Sant Gervasi, on també s’ha posat en pràctica el sistema porta a porta, com a Sant Andreu.

Més notícies
Una terrassa al carrer Enric Granados, a l'Eixample / Jordi Play
Colau deixa en l’aire si seguirà bonificant la taxa de terrasses
Notícia: Colau deixa en l’aire si seguirà bonificant la taxa de terrasses
Comparteix
El govern s'obre a negociar-ho, alhora que manté la congelació de la majoria de taxes i preveu ingressar 600.000 euros menys el 2022
Obres d'Adif a l'Estació de Sants / Jordi Play
La Cambra reclama al govern espanyol 3.070 milions pendents des del 2013
Notícia: La Cambra reclama al govern espanyol 3.070 milions pendents des del 2013
Comparteix
L’ens alerta del “risc” que no s’executi bona part del pressupost, com ha passat els últims anys

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Els Nostres Traïdors a octubre 19, 2021 | 10:39
    Els Nostres Traïdors octubre 19, 2021 | 10:39
    Els Nostres Partits, els nostres traïdors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa