Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Espai Barça trontolla amb l’esclat de la guerra d’Ucraïna
  • CA

Quan semblava que per fi tirava endavant, l’Espai Barça pot topar contra un nou obstacle. El projecte per remodelar l’entorn del Camp Nou i refer sencer l’estadi podria trontollar arran de l’esclat de la guerra d’Ucraïna i les distorsions que la invasió russa ha provocat en l’economia mundial. El president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, ha admès que la incertesa torna a planejar sobre la reforma i que les derivades del conflicte obert a l’est d’Europa podria obligar a “repensar-ho tot”, ha reconegut en una entrevista a El Periódico.

El dirigent blaugrana explica que el Barça es troba en converses amb l’Ajuntament de Barcelona per condicionar l’estadi de Montjuïc, davant la previsió que els partits del Barça s’hi traslladin mentre es fan obres dins del Camp Nou. No obstant, Laporta matisa que a la directiva del club s’ha obert un “debat intern” per “l’impacte de la guerra d’Ucraïna en l’Espai Barça”. En aquest sentit, el president de l’entitat reconeix que l'”impacte econòmic important” de la crisi mundial desencadenada per l’atac rus pot complicar l’operació financera per costejar la reforma urbanística.

“Ens trobem que els materials han pujat un 25%, els tipus d’interès està previst que també pugin, hem de conversar amb Goldman Sachs, que són els que han treballat amb els inversors per finançar l’Espai Barça per 1.500 milions”, apunta el mandatari barcelonista. En aquest sentit, Laporta ve a reconéixer que el cost de la remodelació podria pujar. Respon que, en cas d’encarir-se de la despesa, el club valorarà reestructurar l’operació de deute per salvaguardar la salut econòmica del Barça, deteriorada els últims anys,

Amb la incertesa trastocant l’escenari, Laporta no anticipa dates per a l’inici de les obres al Camp Nou. “Tenim les llicències i el calendari de les obres, però si això dura molt l’haurem de reconduir”, admet. En tot cas, el president del Barça diu que encara no s’ha avaluat prou quant temps podria posposar-se la rehabilitació de l’estadi. “L’autorització de finançament és de màxims i tenim marge. Però hem de fer-ho bé, perquè ens podem topar de cara”, adverteix Laporta.

Més notícies
El dissenyador català Antonio Miró / Guillem Medina / Wikimedia Commons
El modista Antonio Miró, medalla d’or de Barcelona a títol pòstum
Notícia: El modista Antonio Miró, medalla d’or de Barcelona a títol pòstum
Comparteix
L'Ajuntament reconeix l'"esperit creatiu" del dissenyador, mort el passat febrer
Platja Nova Icària de Barcelona amb una tanca, el 18 de juliol del 2020 / ACN -Carola López
Dos mesos menys de platja a Barcelona per a persones amb discapacitat
Notícia: Dos mesos menys de platja a Barcelona per a persones amb discapacitat
Comparteix
Una plataforma convoca una concentració per exigir equiparació amb la resta de banyistes
Com el Barça canviarà la ciutat durant un any
Notícia: Com el Barça canviarà la ciutat durant un any
Comparteix
Montjuïc es transformarà els caps de setmana i els dimarts i dimecres de Champions entre 2023 i 2024
Recreació virtual de la nova plaça Cucurulla / Arquitectura Genís Planelles
La plaça Cucurulla es reinventa amb un arbre inèdit a Barcelona
Notícia: La plaça Cucurulla es reinventa amb un arbre inèdit a Barcelona
Comparteix
Ciutat Vella renova la cruïlla que enllaça Portaferrissa i Portal de l'Àngel, avui molt envellida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa